Expoziţie de artă textilă ~ 8 Femmes

de:
01 dec. 2011
0 Afișari
Expoziţie de artă textilă ~ 8 Femmes

Danaartgallery.ro şi Galeria Odeon vă invită la expoziţia de artă textilă, costum şi accesorii 8 Femmes în cadrul căreia veţi putea admira creaţiile artistelor Ramona Stanca Vîrtosu şi Laura Cherciu Avramescu.

Vom deschide cu această ocazie cea dintâi expoziţie din seria 8 Femmes. Artistele îşi propun să exploreze dorinţa femeilor de a fi diferite, iar această căutare a personalitatii se va regăsi în detalii de imagine exterioară.

Au căutat să personalizeze materialele folosite în costume şi accesorii prin pictură, sculptură şi împletituri. Sursa de inspiraţie a acestei expoziţii este filmul cu acelaşi nume, creat de regizorul François Ozon, după piesa lui Robert Thomas.

Ramona Stanca Vîrtosu este absolventă a Academiei de Arte Frumoase, Bucureşti, Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, Secţia Foto Video-Procesare computerizată a imaginii. A realizat scenografie pentru film şi publicitate. Printre proiectele la care a lucrat se numără filmele: Boborul, 2003, în regia lui Radu Vasile Igazsag, O scurtă istorie, 2007, regia Radu Vasile Igazsag, La drumul mare, 2007, regia Gabriel Sîrbu, Afterimage, 2007, regia Cătălin Leescu. Pe lânga acestea, a avut şi colaborări pentru realizarea costumelor în piese de teatru, precum: Alchimistul, Şefele, De ce fierbe copilul în mămăligă, Împăratul muştelor.

Prima expoziţie personală, Sculptură în lână, a avut loc anul acesta în februarie la Teatrul Masca, unde a expus lucrări de artă textilă.

Laura Cherciu Avramescu este absolventă a Universităţii de Artă Bucureşti, Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, Secţia Conservarea şi Restaurarea operei de artă. Este licenţiată în Conservarea şi Restaurarea picturii pe lemn. A participat la numeroase expoziţii de grup sau personale, dintre care le amintim pe cele mai recente de la galeria Elite Prof Art: Culorile toamnei şi Călătorind prin lume, precum şi participarea la târgul de artă de la Strasbourg ST-ART din luna noiembrie a anului trecut, alături de alţi artişti, membri ai danaartgallery.ro.

Expoziţia va fi deschisă publicului în intervalul 3 – 22 decembrie 2011, iar vernisajul va avea loc sâmbată 3 decembrie, la ora 18.00.

Cookies