BAZAR

Pet Expo: De la căţeluşi pufoşi la pitoni regali. GALERIE FOTO

Câini, pisici, peşti, hamsteri şi păsări din diferite specii pot fi admirate şi cumpărate de la Pet Expo. Evenimentul are are loc în perioada 10 – 12 iunie la Zone Arena din Capitală. Un piton regal, o veveriţă canadiană, o iguană, un dihor, broaşte ţestoase, câţiva iepuri şi porcuşori de Guineea completează expoziţia. 60 de expozanţi, cu 50% mai mult faţă de anul trecut, sunt prezenţi în acest an la Zone Arena. Cei mai mulţi expozanţi prezenţi la Pet Expo sunt producători, prestatori de servicii, importatori şi distribuitori de produse destinate animalelor de companie.

Irina Witek, organizator Pet Expo, a declarat pentru B365.ro, că, dacă anul trecut circa 10.000 de bucureşteni au păşit pragul expoziţiei, se aşteaptă ca şi la această ediţie numărul curioşilor să fie chiar mai mare decât anul trecut. De asemenea, Witek a mai precizat că circa 30 % – 35% dintre cei prezenţi la Pet Expo comercializează animale, dar se aşteaptă la o creştere a numărului ONG-urilor care vor încerca să găsească stăpâni pentru animalele străzii.

Preţurile animalelor variază în funcţie de specie şi de rasă. Astfel, dacă hamsterii pot fi cumpăraţi cu minimum 16 lei, un piton regal costă 500 de lei, iar preţurile papagalilor încep de la 35 de lei. Bucureştenii care vor să îşi cumpere un câine de rasă trebuie să plătească 900 de lei pentru un Shihtzu, 210 euro pentru o femelă mică din rasa Beagle, 330 de euro pentru un pui de Mops, 500 de euro pentru un Buldog englez şi 2.300 de lei pentru  King Charles Spaniel. Pisicile Persane costă 250 de euro, iar puii de raţă costă 50 de lei. Cei care vor animale de companie, dar nu îşi permit să dea bani pentru un exemplar, pot adopta, de la expoziţie, căţeluşi sau pisicuţe fără stăpân.

Hăinuţele pentru animalele de companie costă între 30 de lei şi 80 de lei, iar vestele de salvare se vând cu 100 de lei.

Accesul vizitatorilor este permis vineri, între orele 10:00 – 18:00, sâmbătă în intervalul orar 10:00 – 20:00 şi duminică între orele 10:00- 18:00. Preţul unui bilet este de 7 lei. Copiii cu vârsta de până la şapte ani pot intra gratuit la expoziţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button