Expoziție artistică unică în București. Cum să călătorești în realități alternative prin intermediul fotografiei și holografiei

03 iul. 2021
66 Afișari
Expoziție artistică unică în București. Cum să călătorești în realități alternative prin intermediul fotografiei și holografiei

Doi artiști din București, absolevenți proaspeți ai UNArte, au lansat o invitație în lumea descoperită de ei, și oferă curioșilor o cale în acest univers paralel prin expoziția lor intitulată REALITIES, organizată la Dyptych Art Space.

Dyptych Art Space găzduiește între 1 și 26 iulie, în Capitală, galeria-duo show intitulată REALITIES, prima expoziție comună între artiștii Sabina Suru și Andrei Tudose, absolvenți ai masterului „Fotografie și Imagine Dinamică” de la Universitatea Națională de Arte, promoția 2021.

Expoziția invită la cugetare pe tema realității și lumilor paralele

Cu ajutorul holografiei argentice, Sabina Suru deschide o cale către „iaval”, o dimensiune spațială ce nu poate fi observată, populată de creaturi care trăiesc și funcționează după reguli și principii diferite față de cele ale oamenilor. Între timp, Andrei Tudose prezintă o dimensiune deseori trecută cu vederea, aflată în spațiul public, în jurul fiecăruia dintre noi. Astfel, acesta fragmentează și reface locuri emblematice din București, având ca mesaj asumarea și traiul conștient al fiecăruia dintre noi în Capitală.

Prin explorarea și traversarea liniei subțiri dintre spațiul fictiv și spațiul factual, REALITIES provoacă privitorii să își pună întrebări privind modurile preformate în care gândesc, își imaginează, și trăiesc în societatea ce îi înconjoară. Astfel, se pune sub semnul îndoielii definiția standard a realității. De asemenea, proiectele celor doi artiști subliniază importanța pe care o au artefactele, sistemele simbolice și sociale deja existente în formarea realităților personale, relaționale și ficționale, deși acestea se află constant într-o transformare continuă.

Cine sunt artiștii care au realizat expoziția REALITIES

Andrei Tudose este artist vizual şi manager cultural. Acesta foloseşte fotografia drept metodă de analiză şi reprezentare socială dar și ca mediu vizual. Faptul că posedă nu mai puțin de 13 ani de experiență în cercetare sociologică şi consultanţă de marketing îi oferă un avantaj în proiectele sale de documentare socială, bazată pe cultură. Astfel, Tudose realizează o investigare a relaţiei dintre oameni şi spaţiul public şi privat, modul în care acestea se determină şi influenţează între ele constant.

Sabina Suru este o artistă multimedia ce se concentrează asupra imaginii fotografice ca unealtă de recoltare și compunere a cunoaşterii. Lucrările realizate de aceasta pun sub semnul întrebării condiţiile percepţiei, respectiv traducerii in imagine a informaţiei. Folosindu-se de holografie, film, obiect sau diferite procese fotografice, direcţia esenţială pe care o iau lucrările Sabinei Suru curge înspre refolosirea tehnologiilor obsolete în forme noi, obiectuale.

Vernisajul expoziției REALITIES a avut loc pe 1 iulie, începând cu ora 17, la Dyptych Art Space, pe strada Plantelor numărul 58 din București. În acest moment, expoziția poate fi vizitată până la data de 26 iulie, însă doar cu programare telefonică realizată în prealabil.

Cookies