Expoziția World Press Photo este deschisă de astăzi în București, la Muzeul Naţional de Artă al României

08 mai 2021
97 Afișari
Expoziția World Press Photo este deschisă de astăzi în București, la Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României găzduiește, începând de sâmbătă, 8 mai, expoziția World Press Photo.

Expoziția World Press Photo, ajunsă la a 64-a ediţie, va fi deschisă la Bucureşti pe 8 mai, la ora 10:00, la Muzeului Naţional de Artă al României.

În premieră, începând cu acest an, expoziţia va fi însoţită şi de un proiect de conţinut care va analiza rolul şi impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news şi dezinformarea, urmând  a fi anunţate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi şi dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii, scrie news.ro.

Acestea vor fi realizate de organizatorii din acest an, Fundaţia Eidos şi platforma Upgrade 100, cu sprijinul mai multor parteneri strategici locali şi internaţionali.

Evenimentul din Bucureşti face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Expoziția World Press Photo: 74.470 de imagini în competiție

Competiţia World Press Photo recunoaşte fotojurnalismul de calitate şi premiază imagini şi poveşti din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de ţări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

Câştigătorul concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul Mads Nissen, care a surprins pentru Politiken/Panos Pictures una dintre imaginile-simbol ale anului: pacienta Rosa Luzia Lunardi (85 de ani), îmbrăţişată de asistenta  Adriana Silva da Costa Souza, în azilul Viva Bem din São Paulo (Brazilia). Fotografia este intitulată „Prima îmbrăţişare”.

În Bucureşti, expoziţia fi deschisă la MNAR până pe 26 mai şi va putea fi vizitată, de miercuri până duminică, între orele 10:00 şi 17:00.

După Capitală, ea va ajunge în Cluj-Napoca (2 – 20 iunie) şi Timişoara (30 iunie – 20 iulie), iar detaliile pentru fiecare eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziţiei.

World Press Photo 2021 este realizată în parteneriat cu Ministerul Culturii şi se află sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Cookies