Expoziția World Press Photo, adusă la București. Peste 100 de fotografii ce prezintă evenimente importante din toată lumea

07 mai 2022
562 Afișari
Expoziția World Press Photo, adusă la București. Peste 100 de fotografii ce prezintă evenimente importante din toată lumea
Expoziția World Press Photo, adusă la București. Peste 100 de fotografii ce prezintă evenimente importante din toată lumea | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General, Nicușor Dan, invită locuitorii Bucureștiului să viziteze expoziția „World Press Photo”. Aceasta a fost amenajată în Piața Universității.

Expoziția World Press Photo, adusă la București

Bucureștenii sunt invitați să participe la expoziția „World Press Photo” organizată pe esplanada cu statui din Piața Universității.

Această expoziție a fost adusă în România de Edios Foundation și a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului București și ARCUB.

Expoziția va putea fi vizitată în fiecare zi, până la data de 4 iunie 2022. Accesul oamenilor la „World Press Photo” este gratuit.

Fondatorul Fundației Eidos, Cristian Movila a transmis următorul mesaj:

E timpul să ne informăm corect, să ne verificăm sursele, să fim educați, să ieșim din ciclul știrilor locale și să ne îndreptăm privirea și către subiectele globale importante. Iar expoziția World Press Photo are această forță. Dorința noastră este ca cei care o văd să plece măcar cu un semn de întrebare, dacă nu complet schimbați.

Peste 100 de fotografii ce prizintă evenimente importante din toată lumea

Expoziția este inclusă în evenimentul „Străzi deschise – București, Promenadă Urbană” 2022. În cadrul acesteia bucureștenii pot vedea 122 de fotografii, ce surprind evenimente importante de pe întreg globul.

Printre aceste evenimente ce au fost imortalizate se numără și:

  • Incendiile din Grecia,
  • Defrișările masive din pădurea Amazoniană,
  • Protestele violente din Sudan,
  • Mașinăria de fake news din Macedonia.

De asemenea, expoziția prezintă modul în care sunt create știrile false, reprezentând o adevărată lecție de educație civică pentru participanții la eveniment.

Această expoziție internațională este expusă în 70 de orașe din 30 de țări. Pe teritoriul României, acesta poate fi vizitată în București, Cluj sau Timișoara.

Turul audio al aceste expoziții a fost narat de către actrița Ada Galeș și de jurnalistul George Popescu.

Prin intermediul acestui tur audio, vizitatorii pot asculta, pe device-urile proprii, poveștile tuturor fotografiilor ce sunt expuse în Piața Universității din București.

Cookies