ȘTIRI

Expoziţia permanentă de la Muzeul Municipiului Bucureşti, schimbată după 20 de ani

Vernisajul noii expoziţii permanente a muzeului, „Timpul Oraşului”, va avea loc vineri, 15 mai, de la orele 19.

„Pornind de la un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă fabricat de Casa Collin din Paris, expoziţia permanentă este o călătorie începută în prezent și se îndreaptă spre trecut, pentru a ne aminti de părinții, de bunicii noștri, de copiii care am fost și, mai ales, de ceea ce ne scapă pe măsură ce ne îndepărtăm foarte mult de timpul nostru trăit.”, explică directorul muzeului, dr. Adrian Majuru.

După cum explică acesta, călătoria în trecut pe care vizitatorii o vor face, prin intermediul expoziţiei, este segmentată în aşa fel încât fiecare spațiu să reprezinte o perioadă istorică de referinţă din evoluţia oraşului şi a evenimentelor
care s-au petrecut pe teritoriul acestuia.

„Această linie a timpului este reprezentată printr-un panou grafic care marchează cronologia inversă prin date, momente importante, personaje, obiecte de patrimoniu, clădiri şi cuvinte cheie, în funcţie de perioada parcursă în această călătorie spre trecut.  Grafica panoului are rol de comunicare vizuală a aspectelor istorice legate de evoluţia oraşului Bucureşti şi de obiectele expuse, cât şi de a contribui la ambianţa acestei călătorii în timp.”, adaugă Adrian Majuru.

În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor găsi totodată elemente interactive şi media, pentru a fi implicaţi activ în descoperirea unor poveşti de altădată.

CITEŞTE ŞI: Explicaţia întâmplării de la Suţu: Tinerele în rochii de epocă au ieşit din noua expoziţie 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button