Expoziția – omagiu „Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare” – de vineri, la Muzeul Național Cotroceni

19 mart. 2021
69 Afișari
Expoziția - omagiu „Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare” - de vineri, la Muzeul Național Cotroceni

În contextul aniversării a 30 de ani de existență ca spațiu memorial în peisajul cultural românesc, Muzeul Național Cotroceni, lansează expoziția - omagiu „Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare”. Expoziția poate fi vizitată, începând de vineri, în Spaţiile Medievale ale muzeului.

În contextul aniversării a 30 de ani de existență ca spațiu memorial în peisajul cultural românesc, Muzeul Național Cotroceni, lansează expoziția – omagiu „Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare”.

Expoziția – omagiu „Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare”

Îmbinând într-o manieră accesibilă și creativă informațiile istorice cu viziunea personală a unor tineri artiști, proiectul parcurge fascinanta poveste a unor destine regale. Expoziția prezintă genealogiile familiilor Romanov, Saxa-Coburg și Gotha și Hohenzollern-Sigmaringen, reușind astfel să familiarizeze publicul cu originea și gradele de rudenie ale personalităților prezentate, potrivit unui comunicat transmis de Muzeul Național Cotroceni.

Portretele prezentate în expoziție sunt realizate de tineri artiști români: Oana-Alexandra Achiței, Georgiana Chițac, Alexandra-Elena Ciocan, Ana-Maria Gălețeanu, Ana-Alexandra Hochreiter, Alexandru Săvescu, Zelmira Szabo și Traian Țamuris.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 19 martie – 18 aprilie 2021, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00-16.00, cu programare prealabilă la telefon 021.317.31.07/0725.518.318 sau pe adresa de email vizitare@muzeulcotroceni.ro.

Prețul unui bilet este de 10 lei/persoană.

Expoziția este inclusă, fără costuri suplimentare, și în turul clasic de vizitare al Muzeului Național Cotroceni.

Sursă foto: Facebook/ Muzeul Naţional Cotroceni

Cookies