Expoziția Imperiul Roman-Tehnologia Învingătorilor își va deschide nou porțile începând cu 1 decembrie (P)

03 nov. 2021
143 Afișari
Expoziția Imperiul Roman-Tehnologia Învingătorilor își va deschide nou porțile începând cu 1 decembrie (P)
Expoziția Imperiul Roman-Tehnologia Învingătorilor își va deschide nou porțile începând cu 1 decembrie. Sursa foto: Unsplash

Bucureștenii pot vizita Imperiul Roman chiar la ei în oraș. Începând cu data de 1 decembrie 2021, expoziția „Imperiul Roman-Tehnologia Învingătorilor” va putea găzdui pasionații dar și curioșii ce vor putea vedea, preț de câteva ore, stilul de viață și istoria unuia dintre cele mai mari imperii din toate timpurile.

Bucureștenii vor avea ocazia în lunile următoare de a vizita o expoziție specială, unică prin exponatele și informațiile oferite. Este vorba despre expoziția Imperiul Roman – Tehnologia Învingătorilor, care este organizată de Centrul Cultural şi de Tineret Ștefan Iordache.

Expoziția este deschisă timp de trei luni

Expoziția Imperiul Roman – Tehnologia Învingătorilor își va deschide porțile în premieră începând cu data de 1 decembrie, și va primi vizitatori până în luna februarie. Trebuie să țineți cont că expoziția organizată de Centrul Cultural şi de Tineret Ștefan Iordache va fi închisă lunea, și va funcționa între orele 10:00 și 20:00 de marți până vineri, respectiv între 10:00 și 21:00 sâmbăta și duminica.

De asemenea, Casa Oamenilor de Știință va găzdui această expoziție. Clădirea este localizată în Sectorul 5, pe Calea Rahovei, vis-a-vis de Palatul Bragadiru.

Pasionații de război și de istoria Imperiului Roman, precum și cei curioși să afle mai multe vor avea ocazia să privească schițe și reproduceri ale mașinilor de război, ale camerei „faunului”, dar și să descopere o mulțime de detalii legate de stilul de viață și distracțiile din acele timpuri. Tot aici organizatorii au pregătit o serie de extrase din documente istorice unde se prezintă importanța și măreția Imperiului Roman, nu degeaba se spunea că „toate drumurile duc la Roma”.

Ce alte exponate vor putea admira vizitatorii

Organizatorii au pregătit de asemenea și mai multe reconstrucții ale unor armuri atât ale soldaților romani de diferite ranguri, precum și ale unor gladiatori. Acestea vor putea fi privite îndeaproape de curioși, și chiar atinse de aceștia, pentru a putea înțelege mai bine ce a stat în spatele triumfului răsunător al armatelor romane.

Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache este o instituție publică de interes local, aflată sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sectorului 5 care are rol de a susține proiecte, manifestări și activităţi culturale.

www.cultural5.ro

 

Cookies