Expoziţia „Fotopoetica în stradă”, organizată în Bucureşti, până pe 21 august

de:
03 aug. 2015
2 Afișari
Expoziţia

Expoziția „Fotopoetica în strada”, organizată în perioada 31 iulie- 21 august 2015, la Kulturama, în Piaţa Revoluţiei, reunește 60 de lucrări realizate de tot atâția absolvenți ai Școlii de Fotografie FOTOPOETICA din București. Sunt prezente șapte generații de fotopoeți, fiecare cu propria viziune, cu propria cale de a găsi expresii, atmosfere și geometrii ascunse. Fotografiile vor fi expuse în serii de câte 20, la un interval de o săptămână, în perioada 31 iulie – 21 august 2015, în fața Palatului Regal din București. Primul vernisaj a avut loc pe 31 iulie, iar urmatoarele sunt programate pe 8 august și 15 august, la ora 18.30, anunţă Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane și Gallery, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Școala de Fotografie FOTOPOETICA, condusă de Francisc Mraz și Gyuri Ilinca, explorează, timp de 30 de săptămâni, mijloacele prin care fotograful poate evita epicul, convenționalul și redarea lipsită de interpretare a realității. FOTOPOETICA este un instrumentar coerent de expresii fotografice. Cursul beneficiază și de o programă complexă de tehnică fotografică, concepută ca sprijin elegant al principiilor fotopoetice. În fiecare an, cursul include trei ateliere fotografice desfășurate în diverse zone din țară.

De-a lungul celor 8 ani de existență ai școlii, au fost vernisate mai bine de 50 de expoziții. Această nouă reuniune a absolvenților este o probă a funcționării ca grup și după terminarea școlii.

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV) promovează artele vizuale contemporane prin manifestări expoziționale specifice și prin organizarea de workshopuri tematice destinate artiștilor din domeniu și publicului larg. Asociația militează pentru recunoașterea rolului artistului ca factor de dezvoltare a culturii naționale în contextul manifestării identității naționale în plan european.

ANAV promovează arta contemporană prin expoziții de fotografie, de pictură, sculptură, proiecții de film, teatru, organizează programe educaționale și de promovare a tinerilor artiști, precum și acțiuni filantropice pentru copiii cu sau fără nevoi speciale.

Cookies