Expoziție unică în România: Aproape 30 de replici ale picturilor lui da Vinci, expuse în Sun Plaza

de:
19 aug. 2013
0 Afișari
Expoziție unică în România: Aproape 30 de replici ale picturilor lui da Vinci, expuse în Sun Plaza

Printre picturile expuse se regăsesc „Cina cea de Taină” (1495-1498) și „Mona Lisa” (cca. 1503-1506), două dintre tablourile reprezentative pentru perioada Renașterii și cele mai controversate lucrări ale lui Leonardo, „Adorația Magilor” (1481), tablou rămas neterminat din cauza unor condiții financiare impuse lui Leonardo de călugării de la mânăstirea San Donato a Scopeto, aceştia fiind cei care au comandat lucrarea, „Fecioara între stânci” (1483–1486), prima versiune şi cea de-a doua, vehiculându-se că există şi o a treia, sau „Madona cu garoafa” (1478-1480), operă creată de Leonardo când avea nici 20 de ani.

Mașinăriile tridimensionale prezentate în cadrul expoziției sunt reproduceri fidele ce urmăresc schițele originale din Codexuri, caietele în care Leonardo îşi însemna toate descoperirile și ideile și care îl însoțeau în permanență. Cele mai multe dintre instalații sunt interactive, dând posibilitatea vizitatorului de a cerceta îndeaproape ideile revoluționare ale celui ce avea să-și pună pentru totdeauna amprenta asupra existenței umane.

Expoziția adusă în România de Sun Plaza Shopping Center a fost vizitată până în prezent de peste 4 milioane de oameni din Europa, SUA și Asia. Intrarea este liberă.

Cookies