BAZAR

Expoziție inedită de păianjeni și scorpioni vii, la „Muzeul „Antipa”

Cele peste 50 de specii au fascinat deja vizitatorii din mai multe orașe din lume, fiind prezentate în țări precum Spania, Portugalia, Finlanda, Germania sau Belgia.

Văduva Neagră, Tarantula Mexicană sau Theraphosa blondi, cel mai mare păianjen din lume, sunt doar câteva dintre exemplarele care pot fi admirate în această perioadă la Muzeul „Antipa”.

Doar 200 dintre cele 44,000 de specii de păianjeni cunoscute în prezent sunt considerate a fi periculoase. Aversiunea sau frica de păianjeni, alimentate de literatura și filmele comerciale, determină oamenii să aibă uneori reacții exagerate față de ei, generând frici patologice de tipul arahnofobiei. Intenția acestui proiect este să ofere o nouă perspectivă asupra comportamentului păianjenilor și să schimbe modul de raportare al publicului față de aceste specii destul de puțin cunoscute.

Cu ajutorul terariilor din sticlă, care permit o expunere în condiții de siguranță, „Țesături periculoase” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase viețuitoare, punând la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.

Printre speciile prezente în această perioadă la Muzeu se numără:

•Latrodectus mactans, cunoscută și sub numele de „Văduva neagră”, întâlnită în SUA, Mexic – America Centrală, este un specimen puternic veninos, care trăiește în medie 1-2 ani și se hrănește cu insecte.

•Theraphosa blondi e un specimen agresiv, ușor veninios. Îl putem întâlni în Guyana Franceză, Brazilia, Surinam, Venezuela; se hrănește cu insecte, rozătoare și reptile mici, trăind între 12 și 14 ani.

•Acanthoscurria geniculata, o tarantulă de culoare neagră, cu încheieturile picioarelor albe, pe care o întâlnim în Brazilia. Se hrănește cu greieri, șoareci, șopârle.

•Androctonus australis, întâlnit în Algeria, Ciad, Egipt, Libia, Mauritania, Somalia, Sudan, Tunisia, Arabia Saudită, Mali. Este un specimen agresiv, foarte veninos, cu o constituție masivă, activ în timpul nopții.

•Brachypelma albopilosa (specie periclitată, protejată prin convenția internațională CITES care reglementează comerțul cu specii de floră și faună periclitate), întâlnit în Costa Rica, Brazilia, Venezuela, Nicaragua, Mexic, Honduras, Panama și Guatemala. Este un specimen blând, lent, ușor de înmulțit, activ noaptea.

Expoziția poate fi vizitată de marți până vineri între orele 10 – 18 (ultimul vizitator intră la ora 17) iar sâmbăta și duminica între 10 – 19 (ultimul vizitator intră la ora 18).

Prețurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar și 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button