Expoziție de primăvară II la Muzeul Ţăranului Român

de:
28 feb. 2013
0 Afișari
Expoziție de primăvară II la Muzeul Ţăranului Român

În perioada 1 – 10 martie 2013, în Sala Foaier a Muzeului Național al Țăranului Român, va avea loc Expoziția de primăvară II Artă contemporană: pictură, grafică și sculptură.

Vernisaj: vineri, 1 martie 2013, ora 18.00, sala Foaier

Expun: Neculai Băndărău, Ioan Bolborea, Arthur Bota, Diana Brăescu, Ernest Budeş, Aurel Bulacu, Caratănase, Ilie Chioibaş, Vlad Ciobanu, Carmen Creţu, Ovidiu Croitoru, Elena Dumitrescu, Elena Gheorghe, Cristina Iliescu, Rodica Ion, Iuri Isar, Mihai Istudor, Maria Marian Liviu, Petru Lucaci, Jorge Mafu, Mihai Mănescu, Florin Mocanu, Mircea Mureşan, Adrian Pârvu, Ştefan Pelmuş, Silvia Radu.

Aş spune că artiştii sunt, prin natura lor, schimbători. Căutând, mereu, alte căi de expresie, căutând să se reinventeze, să se descopere mai bine şi să descopere lumea în care trăiesc, cele mai sensibile seismografe ale societăţii, artiştii, sunt cei care pot fi suspectaţi de nestatornicie. Este o aparenţă, pentru că această nestatornicie este, în fapt, neliniştea creatorului, a celui care, permanent, încearcă să se găsească pe sine şi să înţeleagă, mai bine, lumea în care trăieşte. Acest tablou în continuă mişcare este, din când în când, stopat din pulsiunea sa vitală, pentru a fi privit şi apropriat de public. Cei care fac acest lucru, care îi ajută pe artişti să se arate lumii sunt sau ar trebui să fie curatorii – o specie încă, din păcate, destul de rară în România, pentru că este slab remunerată şi, adeseori, nu oferă suficiente satisfacţii faţă de munca investită. Poate tocmai de aceea, uneori, artiştii înşişi îşi iau distanţă faţă de operele lor şi încearcă să le ofere lumii, organizându-şi spaţiul aşa cum numai ei ştiu să o facă. Acesta este şi cazul actualei expoziţii, pe care Bogdan Breza, sub auspiciile Asociaţiei HDU şi UAPR, o propune publicului avizat al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, printr-un demers ce vădeşte – surpriză! – nu doar consecvenţă (suntem la a doua ediţie), ci şi o anume încăpăţânare în a dovedi că „se poate”. Se poate face artă, chiar dacă nu se poate trăi din ea, se pot face expoziţii, chiar dacă întotdeauna vor exista nemuţumiţi, se poate lucra, visând la o lume mai bună.
Virgil Ştefan NIŢULESCU

Organizator: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Centrul Cultural H.D.U.

Cookies