Expoziția World Press Photo, pentru al doilea an în București: deschisă pentru public până pe 26 mai

de:
02 mai 2013
0 Afișari
Expoziția World Press Photo, pentru al doilea an în București: deschisă pentru public până pe 26 mai

Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 2 – 26 mai 2013, în Piața Universității din București, într-un spațiu amenajat deasupra parcării subterane. Biletul costă 7 lei.

Expoziția este o inițiativă a World Press Photo Foundation, care activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată impunerii unor standarde ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial. Competiția World Press Photo a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au înscris 101.254 de fotografii.

Toate lucrările înscrise în concurs sunt deschise publicului prin intermediul expoziției anuale care călătorește în întreaga lume, ea fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări – și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

World Press Photo reprezintă esența reportajului de actualitate făcut în interesul unei societăți informate. Este o sarcină dificilă fie pentru că, adesea, condițiile sunt dificile – conflict, dezastre – fie pentru că subiecte urmărite sunt extrem de dureroase. În condițiile în care media suferă transformări uriașe în modelul său de business, este nevoie de un alt tip de abordare care să asigure accesul necenzurat la informare și imagine. Este motivul pentru care, încă de la înființare, World Press Photo a premiat și a evidențiat munca unor fotojurnaliști care s-au dedicat unor subiecte care, deși sunt importante, rar fac prima pagina a jurnalelor”, spune Cristian Movilă, fondator al Fundației Eidos.

 

 

 

Cookies