ȘTIRI

Expoziția “WoMANYn COLORS”, în cadrul festivalului „Femei pe Mătăsari”

Matei Avramescu, Alexandra Baciu, Adrian Buzdugă, Andreea Floreanu, Maria Grigorescu, Oana Ionel, Bianca Ioniță, Lidia Lucaciu, Diana Manole, George Marinciu, Nicoleta Moise & Olalla Castro, Veronica Negrilă, Beniamin Popescu, Radu Rodideal, Diana Tropoe, Andrei Tudoran, Daniela Turcu și Adriana Vîlcu expun, timp de trei zile, în cadrul festivalului urban “Femei pe Mătăsari”.

Lansat în cultura urbană ca un festival liber al creativităţii femeilor şi contestării tabu-urilor, „Femei pe Mătăsari” este la a treia ediție și va crește cu “WoMANYn COLORS”, cel mai tânăr proiect inițiat de Fundația BENEVA, propunându-și să regândească Home Mătăsari ca spațiu artistic alternativ. Proiectul va fi prezent și în edițiile următoare.

„Situați în contextul unei confruntări cu identitatea specifică (istoric-dilematică) a locului, 19 artiști emergenți abordează – prin intermediul unui ansamblu de discursuri eterogene – tematica amplă a feminității, verificându-i urgența și confirmându-i poziția în cadrul practicilor artistice contemporane.

Departe de a fi o expoziție colectivă exclusiv feminină, WoMANYn COLORS se configurează ca un exercițiu spontan și non-ierarhic, polarizat între liric și ironic, ludic și eroic, critic și prozaic, intim și monumental.
Printre rândurile expoziției, citirea imaginii feminine pierde din claritatea unui concept unitar, oferindu-se in permeabilitatea sa simultan ca obiect privilegiat al privirii, pretext de introspecție vizuală ori instrument de analiză teoretică – atât prin raportarea la moștenirea
iconografică de sorginte clasică cât și la miturile și canoanele culturii de masă.” – Sandra
Demetrescu


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button