ȘTIRI

Expoziția „Sfârșit de an 2014”, marca Școala de poetică fotografică Francisc Mraz, pe 4 februarie

Imaginile expuse vă vor purta în spații atemporale din care convenționalul și epicul au fost îndepărtate, impunându-se vibrații vizuale ce induc expresii fotografice particulare, informează organizatorii.

Școala de Poetică Fotografică Francisc Mraz (http://www.fotopoetica.ro/) este locul unde se promovează estetica fotografica și arta in general, unde se propune o nouă abordare a fenomenului de imagine, îmbinând în mod ideal noțiuni de estetică și psihologie a percepției vizuale cu tehnica fotografică.

Fondatorii școlii, Francisc Mraz si Gyuri Ilinca vor să transmită o viziune inedită asupra fotografiei ca purtătoare de atmosfere, sensibilitate, expresie și simțăminte. Aici s-a dezvoltat de-a lungul anilor o poetică fotografică ce este înțeleasă ca o sumă de mijloace estetice ce creează atmosfere – prin care se alungă convenționalul, dulcegăriile, epicul sau redarea neinterpretată a lumii.

Școala se face responsabilă pentru dezvoltarea intuiției, creativității și capacității de analiză în fotografie, având ca sprijin forța, personalitatea, delicatețea și umorul cursanților dar și abosolvenților ce rămân atașați de școală și continuă să participe la diferite evenimente și proiecte fotografice


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button