ȘTIRI

Expoziția multimedia mobilă Glocal Tour

Caravana GlocalTour transpune ideile locale la nivel global, într-o manieră inovativă și interactivă: o expozitie multimedia aflată într-un camion ce face un turneu prin România timp de 7 luni (Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureș, Sibiu, Vama Veche, București și Oradea). 

Camionul Glocal este neconvențional – împărţit în 4 săli mici şi 1 spaţiu central deschis, conține terminale electronice, echipamente multimedia, obiecte de expoziție din țările din Sudul Global, idei ale elevilor şi profesorilor transpuse în reviste, jocuri, un e-book cu lecţii globale, afișe şi filmuleţe. Datorită instrumentelor audiovizuale moderne – touch screen-uri, track-uri audio, hărți interactive și jocuri – fiecare vizitator va avea oportunitatea de a afla poveștile extraordinare ale unor oameni din Africa, America de Sud, dar și exemple de succese locale. Expoziţia este ghidată virtual de tineri din ţările în curs de dezvoltare, care vor explica impactul personal al problemelor globale.

Arii tematice: Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (reducerea sărăciei, accesul universal la educaţie, promovarea egalităţii de gen, reducerea mortalităţii la copii şi îmbunătăţirea sănătăţii materne, combaterea HIV/SIDA şi a altor boli, asigurarea sustenabilităţii mediului, crearea unui parteneriat global pentru dezvoltare), interdependenţele local-global, Drepturile Omului, Comerț Echitabil, Relațiile Nord-Sud, Globalizare, Educația pentru Pace, Asistența Oficială pentru Dezvoltare.

Atât grupurile organizate, cât și vizitatorii individuali sunt bineveniți, iar intrarea este liberă.

Atât grupurile organizate, cât și vizitatorii individuali sunt bineveniți, iar accesul este gratuit.

Caravana Glocal Tour așteaptă vizitatorii în intervalul orar 11.00-19.00, de marți până duminică, în parcarea principală a Plaza Romania. Grupurile organizate care doresc să viziteze expoziția GlocalTour vor trebui să completeze în prealabil un formular de înscriere care se găsește pe site-ul www.glocaltour.org

GlocalTour este un proiect educațional co-finanțat de Comisia Europeană, organizatorul principal al expoziției fiind Institutul Român pentru Pace PATRIR, în colaborare cu 3 parteneri internaționali din Polonia, Germania și Italia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button