BAZAR

Expoziția foto „Ultimii oameni din Groapa Văcărești”, semnată de Cristian Munteanu, în februarie

Proiectul fotodocumentar a fost inițiat de Cristian Munteanu, alături de Sorin Vidis, în aprilie 2013 și a durat un an și jumătate. Fotografiile surprind poveștile a șapte familii care trăiau în Groapa Văcărești, în zona dinspre mall-ul Sun Plaza. Viața lor a început să se schimbe în urma unui incediu, în care a murit o fetiță de nici un an, și a amenințărilor venite din partea Primăriei sectorului 4. Speriați, mulți dintre aceștia au decis să plece, astfel încât în decembrie 2014 rămăseseră doar două familii.

„Am plecat la drum, pe de o parte, pentru că subiectul era ofertant din punct de vedere fotografic: surprinderea vieții de zi cu zi a ultimilor oameni care trăiau în zonă, înainte ca aceasta să devină Parc Național, iar ei să fie nevoiți să plece. Pe de altă parte, am vrut să aduc povestea acestor familii în atenția celor care ar fi putut să le ajute cu ceva,” mărturisește Cristian.

Ideea proiectului a fost inspirată de materialul Delta Citadină apărut într-o revistă dedicată fotografiei, articol ilustrat cu imagini realizate de Helmut Ignat. Pe lângă cele cu fauna din Groapa Văcăreşti, existau şi două cadre cu oamenii care locuiau acolo.

„Am căutat pe net diverse informaţii despre zonă, despre ce alţi fotografi au mai mers acolo, şi am văzut că, în ultimii 10 ani, după fotoreportaj realizat de Alfred D’Amato (Panos Pictures), în 2003, atunci când erau alți oameni în Groapă, nimeni nu documentase viaţa acestor familii. Fotografii mai existau, însă sporadice şi singulare,” a completat Cristian.

Expoziția „Ultimii oameni din Groapa Văcărești” va fi deschisă publicului în perioada 17 – 28 februarie 2015, în sala expozițională F64.

B365.ro a scris despre proiectul fotografic „Ultimii oameni din Groapa Văcărești” și a publicat o GALERIE FOTO impresionată, AICI


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button