Exporturile de carne din România către China au fost aprobate, anunţă premierul Victor Ponta

de:
18 mart. 2015
2 Afișari
Exporturile de carne din România către China au fost aprobate, anunţă premierul Victor Ponta

„Daca reusim ce ne-am propus de atata timp, sa avem piata Chinei pentru produsele alimentare romanesti. Anul trecut am facut 600 de milioane de euro excedent al balantei comerciale numai pe produse de agricultura”, a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, conform Hotnews.ro.

 

Romania poate incepe exportul de carne de porc congelata in China, dupa ce producatorul Smithfield Romania a primit aprobarea inregistrarii in tara respectiva, a anuntat marti Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Pana la demararea exporturilor, mai este necesara listarea companiei pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China.

„In data de 16 martie 2015, Romania a primit scrisoarea oficiala a Administratiei de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din R.P. Chineza prin care se comunica partii romane aprobarea inregistrarii in R.P. Chineza a primei companii producatoare de carne de porc din Romania, SC Smithfield Romania SA. In acest fel, dupa listarea pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China, se poate incepe exportul de carne de porc congelata in R.P. Chineza”, arata MADR.

Cookies