Expo foto: Carnavalul din Uruguay

de:
02 mai 2011
0 Afișari
Expo foto: Carnavalul din Uruguay

Ambasada Republicii Orientale Uruguay în România în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează expoziţia de fotografie „Carnavalul din Uruguay”.

Prin intermediul acestor imagini se poate aprecia o parte din istoria uneia dintre cele mai populare şi importante sărbători din Uruguay, ce se distinge prin îmbinarea de elemente culturale care îşi au originea în imigraţia spaniolă şi tradiţia africană adusă în secolul XIX odată cu sclavii.

Reproducerile istorice, care pot fi văzute în cadrul acestei expoziţii, au fost făcute în diferite momente ale secolului XX de către fotografii oficiali ai Comisiei Municipale pentru Sărbători, entitate care se ocupă în fiecare an cu organizarea evenimentelor din cadrul Carnavalului. Fotografiile contemporane au fost realizate de către fotografi din cadrul Centrului Municipal de Fotografie care se ocupă cu captarea activităţilor de interes pentru locuitorii din Montevideo.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 15 mai 2011, în Sala „Gheorghe Focşa”, de miercuri până duminică, între orele 11:00 şi 19:00.

Cookies