ARHIVA B365

EXPLOZII în mai multe staţiuni din Thailanda. Recomandări MAE pentru românii aflaţi acolo

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau tranzitează Regatul Thailandei că, în intervalul 11 – 12 august, mai multe bombe improvizate, de mici dimensiuni, au explodat în regiunea de sud a Thailandei, inclusiv în staţiunile turistice Hua Hin, Phuket, Khao Lak, Krabi şi Phang Nga.

De asemenea, au fost raportate incendii provocate, în conexiune cu aceste incidente de securitate, în Phang Nga, Krabi şi Nakhon Si Thammarat.

Potrivit MAE, nu este exclus ca şi alte incidente de securitate să aibă loc în intervalul următor.

Armata şi poliţia thailandeză iau măsuri de restricţionare a liberei circulaţii, mai ales în zonele aglomerate, pentru a controla situaţia locală.

„Se recomandă cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Regatului Thailandei să manifeste precauţie pe timpul deplasărilor în zonele urbane, să evite locurile aglomerate, să deţină asupra lor copii ale actelor de identitate şi să manifeste bunăvoinţă în cooperarea cu forţele locale de securitate”, se mai arată în atenţionarea de călătorie emisă de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Poliţia thailandeză afirmă că valul de atentate care au afectat joi şi vineri centrul şi sudul ţării, inclusiv celebrele staţiuni Phuket şi Hua Hin, şi soldate cu patru morţi şi zeci de răniţi, inclusiv turişti străini, nu au legătură cu terorismul islamic, relatează Associates Press.

Atacurile nu au fost revendicate deocamdată, iar un reprezentant al Poliţiei Regale thailandeze, colonelul Krisana Patanacharoen, a afirmat că este prea devreme pentru a spune clar cine se află în spate. „Suntem convinşi că nu au legătură cu terorismul”, a subliniat el.

Cel puţin patru persoane au fost ucise în explozia mai multor bombe joi seară şi vineri dimineaţă în Thailanda, în special în staţiunea balneară turistică Hua Hin, unde au avut loc două explozii, transmite AFP.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button