ARHIVA B365

EXPLOZIE puternică la o fabrică de pâine din Braşov, soldată cu un mort şi cinci răniţi

UPDATE: Vel Pitar a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca explozia produsa joi seara in Brasov nu a fost la fabrica sa din localitate, cum s-a anuntat initial, ci la moara din Brasov a societatii SC Sapte Spice S.A, aflata in apropiere.

„In seara zilei de 5 noiembrie, in jurul orei 20:00, a avut loc o explozie, urmata de un incendiu, la moara din Brasov a societatii SC Sapte Spice S.A. Explozia si incendiul nu au avut loc la fabrica de paine Vel Pitar Brasov, aflata in proximitatea fizica a morii”, informeaza Vel Pitar.

Compania mai precizeaza ca Fabrica de paine Vel Pitar isi continua functionarea in regim normal, ca si fabricile din toate celelalte puncte de lucru.

În oraşul Braşov s-a declanşat cod roşu: 5 persoane au fost transportate la spital, iar o altă persoană, pentru care a fost necesară intervenţia echipajelor de descarcerare, primeşte acum îngrijiri medicale la faţa locului şi urmează să fie transportată la spital.

Colonelul Stelian Rechiţean, şef ISU Braşov, a declarat la Pro Tv că a fost o intervenţie foarte grea. Un om a căzut într-un siloz adânc de 15 metri, după explozie. În momentul de faţă victima, pentru care a fost nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare, se află în ambulanţa de prim ajutor şi va fi transportată la spital atunci când starea victimei va permite acest lucru. Potrivit şefului ISU Braşov, alte cinci persoane au fost evacuate şi sunt în afara oricărui pericol.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că în acest caz s-a declanşat cod roşu de intervenţie. „Echipele pompierilor lucrează la faţa locului şi există suspiciunea că sunt mai multe persoane prinse sub dărâmături la etajul 1. La nivelul oraşului Braşov fost declanşat codul roşu. Au fost alertate echipaje din Covasna, Prahova şi Mureş. Dacă nu va mai fi nevoie de intervenţia lor le vom întoarce din drum. Au fost pregătite trei elicoptere, unul de la Mureş şi două de la Bucureşti şi sunt pregătite să fie trimise la faţa locului, dacă este nevoie”, a declarat Raed Arafat, secretarul de stat în MAI.

Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, a declarat la Pro TV că deflagraţia s-a produs la moară, din cauza acumulării de făină, un proces chimic foarte periculos. „10 persoane din fabrică ar fi fost prezente în momentul producerii exploziei, dar şi un şofer care încărca. 5 persoane au fost transportate la spital, iar pentru una se încearcă preluarea şi se doreşte inventarierea tuturor persoanelor din incintă. Incendiul e stins, iar victimele, cele 5, au fost transportate la spital, în afară de cea pentru care se încearcă descarcerarea. În total la lucru în fabrică erau 10 persoane, celelalte nu au fost afectate. Discuţiile continuă cu managerul pentru a se verifica veridicitatea informaţiilor privind deflagraţia. Explozia a fost puternică”, a spus Susanu. 

Liviu Stelea, de la ambulanţa Braşov a declarat la Pro TV că răniţii au fost transportaţi la primul moment al intervenţiei la Spitalul Judeţean Braşov. „Incendiul a fost stins şi se pare că schimbul avea 10 muncitori care asigurau mentenenanţa instalaţiilor. Există suspiciunea că ar fi 5 persoane prinse sub dărâmături”, a spus acesta.

Corina Ciubotaru, medic la Spitalul Judeţean Braşov a anunţat că la unitatea de primiri urgenţe s-au prezentat 5 victime până acum. „Două sunt cu arsuri de căi aeriene respiratorii superioare şi sunt intubaţi, având arsuri de 30%-40%. Alte trei victime sunt stabile, au arsuri de 10%-20% pe suprafaţa corporală”, a spus doctorul Ciubotaru la Pro Tv.

9 ambulanţe şi echipaje SMURD şi trei autocisterne cu apă şi spumă au fost trimise la faţa locului. Cioburi şi bucăţi de cărămizi au ajuns în stradă.

Oamenii din zonă au declarat că au auzit o bubuitură puternică şi apoi au văzut flăcările. În apropierea fabricii se află mai multe case.

Conform Digi 24, o bucată din clădire s-a prăbuşit. Anterior exista suspiciunea că sub dărâmături s-ar mai afla încă 10 muncitori. Echipele de salvare îi caută pe răniţi.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va trimite două elicoptere la faţa locului, pentru a prelua răniţii, dacă va fi nevoie.

Potrivit sursei citate, deflagraţia s-a resimţit de la câţiva kilometri. În timpul exploziei au sărit bucăţi de cărămidă şi sticlă din fabrică.

Explozia s-a produs în apropierea stadionului de fotbal din oraş, unde are loc meciul de fotbal FC Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea. Din cauza exploziei, meciul a fost suspendat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button