ARHIVA B365

INCENDIU puternic într-un club din București – Colectiv. 27 de persoane au decedat

UPDATE 15.45. Un numar de sapte persoane decedate in urma incendiului care a avut loc vineri seara in Clubul Colectiv din Bucuresti care au fost aduse la Institutul National de Medicina Legala au ramas neidentificate, a declarat sambata pentru Agerpres medicul legist Abdo Salem.

UPDATE 14.50: Patru cetăţeni străni – o italiancă, doi spanioli şi un german – au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv, primii trei fiind internaţi la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”, iar al patrulea la Spitalul Universitar.

UPDATE 13:20 Victor Ponta, la inceputul sedintelui de guvern: Doliu national in 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie, in memoria celor care si-au pierdut viata si pentru familiile care au atat de mult de suferit

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat ca incendiul s-a declansat la ora 22.36, in momentul in care in incinta clubului Colectiv, cu o suprafata de 425 metri patrati, se aflau intre 300 si 500 de oameni.

Primele echipaje au ajuns la fata locului la ora 22.43 iar la ora 0.43 incendiul a fost lichidat, a mai spus acesta.

UPDATE 11.00: Una dintre victimele incendiului și-a pierdut definitiv vederea, iar alte 20 de persoane au de asemenea mari probleme oftalmologice. 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, sâmbătă dimineaţă, că la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu există niciun document de autorizare pentru activităţile din Clubul Colectiv.

UPDATE 07:42 Se vor propune trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, în ședința de Guvern condusă de Victor Ponta

07:41 17 morți și 5 răniți NU AU FOST IDENTIFICAȚI ÎNCĂ.

Localul nu avea autorizație pentru tipul de activitate care a declanșat tragedia, a precizat secretarul de stat Raed Arafat. 

07:36 EChipajele de intervenție au ajuns la fața locului în 11 minute de la apelul la 112, anunță secretarul de stat Raed Arafat. 147 de răniți mai sunt internați sâmbătă dimineață. 


INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: „Probabil aşa arată infernul” – mărturii

07:30 Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, aflat la locul incendiului, a declarat că a fost începută urmărirea penală in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, iar principala ipoteză de lucru ar fi incendiul, şi nu explozia. Procurorul a mai spus că în acest moment nu sunt cunoscute cauzele incidentului.

El a precizat că, în cursul zilei de sâmbătă, se va desfăşura procedura de identificare a victimelor, la sediul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

De asemenea, se va face în continuare cercetarea la faţa locului şi vor fi audiate persoanele care deţin şi administrează clubul, a mai spus procurorul.

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: Cercetări pentru ucidere din culpă – 27 de morți

07:00 UPDATE – Nouă persoane în stare foarte gravă la SUUB, 14 în terapie intensivă la Floreasca

VIDEO MEDIAFAX –


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button