Explozie la un poligon SRI din Capitală

de:
03 mai 2011
6 Afișari
Explozie la un poligon SRI din Capitală

Incindentul a avut loc pe strada Niagara din Bucureşti. Un lucrător al laboratorului a fost rănit în urma deflagraţiei, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Marius Bercaru. Conform unui martor, marţi dimineaţa o explozie de la laboratorul pirotehnic i-a scos din case pe locuitorii din zonă. La faţa locului au ajuns echipaje de la pompieri şi o ambulanţă.

Explozia a fost extrem de puternică, potrivit declaraţiilor locuitorilor din zonă. Dacă martorul susţinea că pompierii au stins flăcările, produse de deflagraţie, Bercaru a precizat că nu s-a produs niciun incendiu.

Marius Bercaru a mai declarat că incidentul a fost produs de un exerciţiu specific brigăzii antiteroriste. Marţi dimineaţă, în timpul unui astfel de exerciţiu, o lumânare fumigenă a explodat, iar unul dintre luptătorii brigăzii antitero a fost rănit şi transportat de urgenţă la spital. Bercaru a infirmat declaraţiile martorului, care a precizat că explozia a fost urmată de un incendiu. Oficialul SRI a mai menţionat că incidente de acest gen se produc frecvent la exerciţiile brigăzii antiteroriste, dar că această explozie a fost un fenomen izolat.

Martorii susţin că deflagraţia a avut loc în jurul orei 10:00 şi că geamurile caselor din zonă s-au spart, iar unele locuinţe au fost clătinate puternic de explozie. Echipajele de pompieri şi cele de ambulanţă nu au intervenit la faţa locului.

Autorităţile au deschis un dosar penal pentru accident de muncă şi vor stabili, la finalul anchetei demarate, cine poartă vina pentru acest incident.

Cookies