Explozie la un depozit de artificii din Zărneşti, județul Brașov. O persoană a decedat, totul a fost filmat | VIDEO

11 aug. 2021
400 Afișari
Explozie la un depozit de artificii din Zărneşti, județul Brașov. O persoană a decedat, totul a fost filmat | VIDEO
Explozie la un depozit de artificii din Zărneşti, județul Brașov. O persoană a decedat, totul a fost filmat | VIDEO sursa foto: captura video

Explozie la un depozit de artificii din Zărneşti, județul Brașov. O persoană a decedat, iar totul a fost filmat de un localnic. Din primele informații o persoană a murit, iar alte două au fost intoxicate cu fum.

O teribilă explozie a avut loc miercuri seară în orașul Zărnești, din județul Brașov, la Uzina Mecanică Tohan, acolo unde se produce material pirotehnic, cum ar fi bombe, proiectile militare, grenade, însă și artificii.

Explozie mortală cu artificii în Zărnești

Din primele informații o persoană a decedat şi alte două au suferit intoxicaţii cu fum. Anunțul cu primele informații despre tragedie a fost făcut de purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Dan Colniceanu. Se pare că incidentul a avut loc într-un depozit de artifici, mai ales dacă ținem cont de imaginile video.

Din primele informații o persoană a decedat şi alte două au suferit intoxicaţii cu fum. Anunțul cu primele informații despre tragedie a fost făcut de purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Dan Colniceanu. Se pare că explozia a avut loc în jurul orei 20:50.

Răspunzând la apelul de urgență, ISU Brașov a acționat cu patru autospeciale cu apă și spumă, o autocistera 10.000 de litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN și un echipaj pirotehnic, mai transmit salvatorii.

Ce s-a întâmplat la Zărnești

Au fost alertare și serviciile voluntare pentru situații de urgență Râșnov, Bran, Cristian și Vulcan.

„Colegii de la Zărneşti au ajuns rapid la intervenţie şi au localizat incendiul. Din nefericire, avem o victimă, care a fost la momentul producerii exploziilor în interior şi care este decedată, din informaţiile pe care le avem. De asemenea, sunt două persoane care au suferit intoxicaţii cu fum.

Din informaţiile pe care le deţinem, nu sunt probleme pentru zona respectivă, nu sunt gaze toxice. La faţa locului este un echipaj de cercetare chimică, care în momentul de faţă execută cercetare la nivelul aerului din zonă”, a declarat Colniceanu la Digi24.

Imagini cu explozia

Reprezentanţii ISU Braşov le-au cerut cetăţenilor ca, pentru orice eventualitate, să ţină geamurile închise, cu toate că nu a fost degajat un nor de fum periculos din cauza acestei deflagrații.

De asemenea, o anchetă este în curs pentru a stabili cauza izbucnirii exploziei. Vom reveni cu informații pe măsură ce acestea apar.

Cookies