Explozie la staţia de metrou din Piaţa Romană. Exerciţiu NATO cu echipaje de salvare şi medici

de:
12 apr. 2019
29 Afișari
Explozie la staţia de metrou din Piaţa Romană. Exerciţiu NATO cu echipaje de salvare şi medici

La staţia de metrou Piaţa Romană a avut loc o explozie, care a produs multiple victime, iar peste 200 de oameni au rămas blocaţi în două garnituri de tren. Un număr impresionant de echipaje de prim ajutor au intervenit pentru salvarea lor. Acesta a fost scenariul unui amplu exerciţiu în care aproape 350 de pompieri, paramedici şi medici militari au fost mobilizaţi, în cursul nopţii.

Pe măsură ce erau aduse la suprafaţă, victimele au fost preluate de 30 de ambulanțe civile și 10 ambulanţe militare. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Militar Central, Spitalul Universitar și Spitalul Floreasca. Numărul mare de victime, precum și depășirea capacității de primire a răniților în unitățile spitalicești a impus amenajarea unui spital militar mobil de campanie în interiorul clădirii Academiei de Studii Economice.

Această simulare este o secvenţă a exercițiului medical N.A.T.O. „Vigorous Warrior 2019”, în cadrul căruia au fost testate capabilităţile de căutare şi evacuare a victimelor şi transportarea acestora la unităţi medicale.

Cookies