Explozie la rafinăria Petromidia. UPDATE: Bărbatul dat dispărut, găsit mort VIDEO

02 iul. 2021
372 Afișari
Explozie la rafinăria Petromidia. UPDATE: Bărbatul dat dispărut, găsit mort VIDEO

Explozie la rafinăria Petromidia. Aceasta a avut loc vineri, la Năvodari și a fost urmată de un incendiu. Oamenii din zonă au primit mesaje Ro-Alert prin care li se recomandă să evite zona pe o rază de 1000 de metri. Există 5 victime, iar o a șasea persoană dată dispărută, a fost găsită decedată.

Explozia puternică de la rafinăria Petromidia, deținută de compania Rompetrol, a fost urmată de un incendiu. Potrivit informațiilor transmise de ISU Constanța, este vorba despre o explozie la o instalație de rafinărie.

UPDATE: În jurul orei 15:00 incendiul a fost lichidat. Anunțul a fost făcut la ora 15:30 de ministrul de Interne, Lucian Bode. Potrivit autorităților, bilanțul exploziei urmată de incendiu, este: un bărbat decedat, iar 5 persoane sunt rănite. În momentul exploziei, persoanele se aflau afară pe o platformă pe care erau diverse echipamente industriale.

„Această tragedie se putea transforma într-o catastrofă”, a spus ministrul.

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, iar cercetările se fac „in rem”, coordonate de Parchetul Tribunalului Constanța.

UPDATE: Incendiul a fost izolat și stabilizat, potrivit unui anunț al Grupului KMG International, compania care deține Rompetrol Rafinare.

„În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”, a transmis Grupul KMG International.

UPDATE: Bărbatul dat dispărut a fost găsit decedat în interiorul rafinăriei.

UPDATE: 5 persoane sunt rănite, iar a șasea este dată dispărută, potrivit declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al ISU Constanța. Răniții au vârste între 30 și 50 de ani. De asemenea, intervenția este una dificilă, incendiul încă nu a fost stins.

Explozie la rafinăria Petromidia

UPDATE: Raed Arafat, șeful DSU, a declarat pentru Digi24 că, potrivit informațiilor oficiale, există o persoană grav rănită, două persoane sunt rănite ușor, iar o a patra persoană este dată dispărută. Cifrele urmează să fie actualizate.

„Intervenția este în plină desfășurare, sunt zone cu flacără deschisă, se lucrează pentru limitarea extinderii și pe stingere. A scăzut pericolul de explozie, nu putem exclude cât mai avem flacără deschisă și pot apărea complicații”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE: Ministerul Sănătății informează despre situația victimelor în urma exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari. Astfel:

• 1 victimă are arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală și care este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare
• 1 victimă cu traumatism lombar
• 1 victimă cu arsură la nivelul feței

UPDATE: Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru închiderea robineților, dar și pentru întreruperea alimentării cu combustibil.

UPDATE: Autoritățile au transmis că există trei persoane rănite. A treia victimă a suferit arsuri pe aproape 50% din suprafața corpului și este transportată cu elicopterul la Constanța, potrivit declarațiilor oferite de Cristian Amarandei, șef ISU Dobrogea.

UPDATE: Ministrul Mediului, Tanczos Barna, transmite că impactul asupra mediului poate fi major. Ministrul a transmis că ANM a evaluat norul de fum, iar acesta se deplasează către mare, nu spre țărm.

Explozia s-a produs în jurul orei 12:00.

Fotografie realizată la un minut de la explozie. Sursă: Facebook, Octavian Diaconescu

Mesaj Ro-Alert: Evitați zona pe o rază de 1000 de metri

Oamenii din zonă au fost avertizați prin intermediul mesajelor Ro-Alert să evite zona pe o rază de 1000 de metri și să închidă ferestrele.

Prefectul județului Constanța a declanșat planul roșu de intervenție. Autoritățile au cerut sprijin pompierilor din județele apropiate.

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

5 ambulanțe au ajuns deja la fața locului, iar alte 6 ambulanțe sunt în drum spre incendiul violent.

Din primele informații, există cel puțin două persoane rănite. Starea lor nu este gravă, dar au nevoie de îngrijire medicală. Unul dintre răniți a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului.

Ministrul de Interne, Lucian Bode împreună cu Raed Arafat, șeful DSU, se îndreptă către rafinăria Petromidia din Năvodari.

 

Cookies