Explicaţii oficiale: Cum se completează declaraţiile pe propria răspundere pentru minori

de:
01 apr. 2020
9 Afișari
Explicaţii oficiale: Cum se completează declaraţiile pe propria răspundere pentru minori

GCS a realizat un material care vine să aducă lămuriri privind o serie de situaţii legate de măsurile luate prin ordonanţele militare emise până în prezent.

„În cazul minorilor sub 16 ani, declaraţia trebuie completată şi semnată de unul dintre părinţi sau de tutorele legal. Minorii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani completează şi semnează singuri declaraţia pe propria răspundere, cu menţiunea că aceştia trebuie să respecte condiţiile individuale de deplasare şi că le este interzisă participarea la activităţi fizice colective. De asemenea, minorii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani vor avea asupra lor şi documentele de identitate”, arată GCS.

În ceea ce priveşte minorii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 16 ani, deplasarea acestora în afara locuinţei trebuie efectuată sub supravegherea sau cu încuviinţarea părinţilor sau a tutorelui legal.

„În contextul epidemiologic actual, recomandăm limitarea la minim a acestor deplasări”, subliniază Grupul de Comunicare Strategică.

„Declaraţia pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura. De asemenea, declarația pe proprie răspundere poate fi completată și online pe site-ul https://formular.sts.ro/ și poate fi prezentată personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar, însă facem precizarea că declarația trebuie să conțină semnătura olografă a persoanei indiferent de suportul sau mediul pe care este stocată”, mai transmite GCS.

Cookies