Explicația DSP București. Care este motivul pentru care bucureștenii trebuie să sune în call-center înainte de a merge în centrele de testare

25 ian. 2022
3360 Afișari
Explicația DSP București. Care este motivul pentru care bucureștenii trebuie să sune în call-center înainte de a merge în centrele de testare
Explicația DSP București. Care este motivul pentru care bucureștenii trebuie să sune în call-center înainte de a merge în centrele de testare | Sursă foto: Unsplash

În București și Ilfov există 28 de centre de testare unde cetățenii pot merge să se testeze gratuit pentru a vedea dacă sunt infectați sau nu cu virusul pandemic. Este însă important ce știut că pentru a se putea testa bucureștenii trebuie să sune mai întâi în call-centerul DSP.

De ce bucureștenii trebuie să sune înainte de a merge să se testeze

Directorul Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a declarat pentru Digi24 că numărul cetățeniilor ce apelează pentru a se testa s-a dublat din weekend, când erau în jur de 2.000, până azi, când au fost în jur de 4.000 de apeluri.

În centrele unde testarea este gratuită nu pot merge să se testeze decât cei ce prezintă simptome ale infectării cu virusul Covid-19. Este de asemenea obligatorul ca cei ce merg să fie testați să sune în call-centerul DSP.

Centrele de testare puse la dispoziția cetățenilor sunt concepute pentru a se ocupa doar de recoltare. Apelul prealabil este obligatoriu deoarece se încearcă evitarea supraaglomerării centrele. Operatorii call-centerului vor face o primă examinare a celui ce se suspectează a fi bolnav. Astfel se va constata dacă testarea este necesară sau nu.

Ce procedură trebuie să urmeze cei ce vor să beneficieze de testarea gratuită

Cei ce prezintă simptome ale virusului SARS-Cov-2 trebuie să sune la numărul 021-9462 și să solicite Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București testarea. În cazul persoanelor nedeplasabile vor fi trecute pe lista de așteptare pentru testarea la domiciliu. Ulterior DSP va emite solicitantului prin email sau prin sms numărul de înregistrare al cererii.

Pacientul trebuie să se prezinte cu acest număr de înregistrare la centrul de testare. Celor ce nu vor putea prezenta dovada înregistrării cererii de testare nu li-se vor recolta probe pentru testul RT-PCR. După recoltarea probelor persoana testată trebuie să aștepte rezultatul la domiciliu. Cei ce vor primi un rezultat POZITIV trebuie să contacteze medicul de familie.

 

Cookies