Experţii Fondului Monetar Internaţional se întâlnesc vineri cu reprezentanţii ministerelor

de:
06 feb. 2015
0 Afișari
Experţii Fondului Monetar Internaţional se întâlnesc vineri cu reprezentanţii ministerelor

„Intalnirea probabil cea mai importanta (a reprezentantilor FMI – n.r.) cu toti ministrii si momentul in care vom incerca sa ajungem la un consens va fi vineri si probabil vineri seara sau sambata dimineata vom sti daca avem sau nu in continuare un acord in conditiile pe care bineinteles sa le agreem”, a precizat miercuri ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, conform Hotnews.ro.

Tot miercuri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat ca negocierile dintre Romania si Fondul Monetar International (FMI) pe marginea actualului acord ‘merg bine’, dar a adaugat ca BNR este pregatita inclusiv pentru situatia in care negocierile s-ar incheia fara o concluzie clara.

„Noi suntem pregatiti pentru orice scenariu, dar eu stiu ca negocierile merg bine si nu ne ante-pronuntam. Cei de la FMI vor avea o conferinta de presa luni. Vorbim dupa”, a spus Isarescu, intrebat daca exista riscuri pentru Romania in eventualitatea incheierii acordului FMI inainte de termen.

Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, a declarat, intr-o conferinta sustinuta pe 4 februarie la Ploiesti, ca Romania are nevoie de o lege a falimentului personal, Fondul Monetar International fiind de acord cu adoptarea unui astfel de act normativ care trebuie sa fie ‘foarte bun’.

In aceeasi zi, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat, dupa trei ore de discutii cu expertii FMI, ca Romania este considerata inca o economie fragila care are nevoie de rezerve bugetare ceva mai mari pentru a fi protejata in fata unor socuri.

O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Andrea Schaechter, se afla in Romania in perioada 27 ianuarie – 10 februarie 2015, pentru a treia evaluare a acordului preventiv aflat in derulare. Primele doua evaluari ale actualului acord au fost realizate in prima parte a anului trecut.

Cookies