ȘTIRI

Experţi în drept penal: Dosarul de şantaj al lui Băsescu ţine de competenţa DNA, nu a Parchetului

Infractiunea de şantaj este de competenta DNA, nu de competenta Procurorilor de la Parchetul General, au declarat pentru HotNews.ro experti in drept penal.

Avocatul Gabrielei Vranceanu Firea a sesizat Parchetul General pentru infractiunea de amenintare, nu de santaj, care ar fi fost comisa de Traian Basescu.

Parchetul General a anuntat astazi intr-un comunicat ca prin ordonanta din data de 11 martie 2015 procurorii au dispus „efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de domnul Basescu Traian sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj”.

Legea 78/2000, in baza careia functioneaza DNA, arata la articolul 1 care sunt categoriile de persoane carora li se aplica prevederile legii: „a) care exercită o functie publică, indiferent de modul în care au fost învestite, în cadrul autoritătilor
publice sau institutiilor publice” iar la articolul 13 sunt definite infractiunile asimilate faptelor de coruptie care intra in competenta DNA inclusiv santajul.

Astfel, la articolul 13 indice 1 se arata urmatoarele: „Infractiunea de santaj, prevăzută
la art. 194 din Codul penal, în care este implicată o persoană dintre cele prevăzute la art. 1, se pedepsete cu închisoare de la 7 la 12 ani.”

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button