Experimente curajoase alături de maeștrii genului, la BIEFF 2013. Programul din weekend

de:
14 dec. 2013
0 Afișari
Experimente curajoase alături de maeștrii genului, la BIEFF 2013. Programul din weekend

Vineri, 13 decembrie, de la ora 17:30, la Elvira Popescu, BIEFF a prezintat două programe speciale cu selecții de la Quinzaine des Réalisateurs – Cannes și IDFA Amsterdam – Paradocs, iar la Cinema Studio, începând cu ora 18:00, are loc Competiţia Internațională BIEFF, ce include, de la an la an, tot mai multe filme românești.

Sâmbătă, la Cinema Elvira Popescu, de la 14:00, studenții și tinerii cineaști sunt așteptați la un tur virtual în două dintre cele mai interesante școli de film europene. În cadrul seminarului Visiting Film Schools MIEKE BERNINK – Coordonatorul Master-ului de Film de la Academia Olandeză de Film – și JEAN-LOUIS DUFOUR – Decan al L’École Supérieure d’AudioVisuel (ESAV) Toulouse – vor fi ghizii studenților în instituțiile pe care le reprezintă și le vor prezenta oportunitățile de formare pe care acestea le oferă.

De la ora 20:00, ecranul de la Cinema Elvira Popescu va fi luminat de Miracolul Portughez, secțiune dedicată celor mai interesante scurtmetraje realizate în Portugalia în ultimii doi ani și unul dintre cele trei programe speciale inaugurate de BIEFF anul acesta. De la 20:30, la Cinema Studio, coregrafia și cinema-ul își dau întâlnire în cadrul programului CINE-DANS din Olanda.

Duminică, ultima zi a festivalului aduce două regaluri cinematografice: câștigătorii premiului pentru cel mai bun scurtmetraj la cele mai importante festivaluri europene de film: Cannes, Berlin, Locarnoși Veneția, la Cinema Elvira Popescu, și cele mai noi și curajoase Experimente Cinematografice Românești, la Cinema Studio.

La Gala de Închidere a festivalului, care va avea loc de la ora 19:30, la Cinema Studio, iubitorii de artă vor putea urmări cel mai recent film al celebrului artist vizual austriac GUSTAV DEUTSCH, SHIRLEY – VISIONS OF REALITY, un omagiu adus pictorului american Edward Hopper.

Pentru informații complete despre program, vizitați pagina oficială a festivalului: www.bieff.ro.

 Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București BIEFF are loc în perioada 11-15 decembrie 2013, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu.

 

 
Cookies