BAZAR

EXPERIMENT INEDIT. Patru POLIGLOŢI CELEBRI încearcă să înveţe limba română într-o ORĂ VIDEO

Cei patru curajoşi, care vorbesc fluent peste 10 limbi, Luca Lampariello, Alex Rawlings şi fraţii gemeni Matthew şi Michael Youlden au fost provocaţi să înveţe limba română într-o oră, scrie mediafax.ro.

Luca este din Italia şi lucrează ca trainer de limbi străine, iar Alex, Matthew şi Michael sunt din Marea Britanie. Alex lucrează în comerţ, este co-organizator al Conferinţei Poligloţilor, iar în 2012, a fost selectat drept „studentul multilingvist al anului în Marea Britanie”. Michael este profesor, iar fratele său, Matthew, este Ambasador al Limbilor pentru Babbel şi lucrează în prezent la un doctorat în lingvistică.

 

Cei 4 poligloţi au avut misiunea de a învăţa cât mai bine limba română într-un interval de numai o oră. Scopul? La finalul studiului maraton, ei trebuiau să ţină un monolog şi o conversaţie simplă. Pentru a învăţa limba română, fiecare poliglot a primit câte un trainer, un vorbitor nativ de limba română. Cei 4 au primit 5 întrebări ajutătoare în limba română:

Ce înseamnă …. în limba engleză?
Cum spui …. în limba română?
Poţi repeta, te rog?
Poţi vorbi mai rar?
Cum spui pe litere …?

În plus, cei 4 nu au avut voie să folosească altă limbă în afară de română pentru a comunica.

Cred că acesta este cel mai nebunesc mod de învăţare a unei limbi pe care l-am încercat vreodată„, a declarat Michael înainte de începerea experimentului.

Trebuie să căutăm similitudini şi tipare cu ajutorul limbilor pe care le cunoaştem deja„, a spus fratele lui, Matthew.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button