Experiență neplăcută pentru mai mulți copii din București: Din tabără, direct la spital. „Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna”, spun părinții

26 feb. 2023
530 afișări
Experiență neplăcută pentru mai mulți copii din București: Din tabără, direct la spital. „Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna”, spun părinții
Experiență neplăcută pentru mai mulți copii din București: Din tabără, direct la spital. „Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna”, spun părinții. Sursa foto: Captură observatornews.ro

În loc să se bucure de vacanța intermodală, 28 de copii din București care se aflau în tabără la munte au făcut toxiinfecție alimentară și au ajuns la spital. Părinții îi acuză pe proprietarii pensiunii din Poiana Brașov că au gătit mâncarea cu apă din toaletă.

ANPC încă nu a reușit să ia legătura cu proprietarul, dar DSP a dechis să închidă pensiunea.

Mai mulți copii din București, aflați în tabără la munte, au făcut toxiinfecție alimentară

Părinții au plătit 2.000 de lei pentru fiecare copil pentru o tabără la munte, în Poiana Brașov. Însă, după doar două zile, elevii s-au ales cu toxiinfecție alimentară și perfuzii pe patul de spital.

„Vărsaturi până la deshidratare, glicemie foarte mică. Mi-au zis domnii doctori de acolo, i-au făcut nişte injecţii, perfuzii. Mi-am luat copilul în pătură şi am fugit cu el la Braşov”, a declarat tatăl unui copil din tabără, conform observatornews.ro.

Ciorbă cu apă din hazna

Copiii au declarat că ciorba servită la prânz ar fi fost problema. De asemenea, nici apa nu era bună pentru băut.

„Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna, mai pe scurt. Înţeleg că apa avea un miros ciudat. Apa cu care urma ca ei să se spele pe dinţi, să îşi facă duş, le-a fost şi servită la masă. Nişte crenvurşti care nu prea erau crenvurşti. Li s-a promis muşchi de vită care de fapt era parizer. Chestii româneşti”, a adăugat tatăl aceluiași copil din tabără.

În tabără se aflau 28 de copii din Capitală cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Doi elevi au ajuns la spital. Profesorii organizatori i-au sunat de urgență pe părinți.

Administratorul nu a fost găsit

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nu au reușit să-l găsească pe administratorul pensiunii.

Inspectorii DSP au constatat că pensiunea nu are apă curentă. Au evacuat imediat imobilul și au pus sigiliu pe el.

Cookies