BAZAR

Expat Fair Bucharest,primul târg de servicii dedicat străinilor din România,organizat pe 3 octombrie

Evenimentul este organizat de City Compass Group si este dedicat străinilor care locuiesc în România. „Pornind de la o reala nevoie, anul acesta am demarat un proiect ce isi propune sa aduca expatriatii din Romania si companiile care ofera servicii de interes pentru ei sub acelasi acoperis printr-un targ de o zi ce va avea loc pe data de 3 Octombrie. Acesta va cuprinde: standuri ale companiilor partenere ce isi vor prezenta serviciile, workshop-uri in limba engleza pe teme de interes atat pentru cei care tocmai s-au relocat in Romania cat si pentru cei care locuiesc aici de mai mult timp si o componenta de networking”, spune Volker Moser, unul dintre fondatorii City Compass.

Biletele costă 30 lei, iar agenda include următoarele evenimente:

10.00-18.00: targ, activitati pentru copii
10.00 -10.30: deschiderea oficiala, mesaj din partea organizatorilor
10.45-11.30: workshop How do I choose the school for my child?/ Cum aleg scoala pentru copilul meu? – sustinut de American International School of Bucharest (AISB)
11.30-12.15: workshop What to expect when working with Romanians/ Diferente culturale in mediul de afaceri romanesc – sustinut de American Chamber of Commerce in Romania (AmCham)
12.15-13.00: workshop Immigration and tax requirements for expats coming to Romania/ Sfaturi practice despre procesul de imigrare si taxe pentru expatriatii din Romania – sustinut de PwC Romania
13.00-13.45: workshop Your contribution to a better society in Romania / Contributia ta la o societate romaneasca mai buna – sustinut de Scoala de Valori
13.45-14.30: workshop Your portable career – insights from a headhunter about (re)starting in Romania/ Cariere portabile – sfaturi de la un headhunter despre (re)inceperea unei carieri in Romania – sustinut de Transearch
15.15-16.00: workshop Feel at Home in Romania – tips and tricks from experienced expats/ Acasa in Romania – sfaturi practice de la expatriati – sustinut de City Compass Group
16.00-17.00: discutii deschise pe tema Adapt to this country at work and life – a panel discussion with insiders on expat experiences in Romania/ O acomodare mai usoara in Romania, la serviciu si acasa – discutii deschise cu expatriati si localnici
18.00-20.00: sesiune de networking, cocktail

Evenimentul va avea loc la The Ark, o locatie istorica, printre putinele ramase dupa demolarea cartierului Uranus din anii ’80. Ambele, evenimentul si locatia, invita asadar strainii in Bucuresti sa exploreze locuri noi din Bucuresti si sa intalneasca oameni care-i vor ajuta sa se integreze mai usor si sa se simta ca acasa in Romania.

Expat Fair va fi punctul de intalnire intre expatriatii dornici sa se informeze, sa descopere si sa se integreze mai usor in Romania, si specialisti care le pot oferi astfel de informatii, precum si oferte speciale.

„Asa cum spune si sloganul evenimentului, ne dorim ca Expat Fair sa fie punctul de intalnire pentru strainii care locuiesc in Bucuresti si sa le ofere oportunitatea sa discute direct cu companiile ce ii pot ajuta sa se simta acasa in Romania, dar si sa cunoasca alti expatriati care locuiesc aici si romani care le pot oferi informatii si noi perspective”, a adaugat Oana Pascu, unul dintre coordonatorii evenimentului.

Evenimentul va cuprinde trei parti: targ, workshop-uri si sesiuni de networking, avand o agenda plina pe intreg parcursul zilei. Sunt confirmati peste 14 expozanti si vorbitori, si peste 25 de sponsori si sustinatori logististici ai evenimentului.

Zona dedicata targului ii va avea prezenti pe: Hotel Cismigiu, International School of Bucharest ISB, Park Inn by Radisson Blu, Gosselin Mobility Romania, Nordis, Avis, Ametras, Deutsche Schule Bukarest DSBU, Romanian-American University, Crown Relocations, World Class si Automobile Bavaria.

Workshop-urile vor fi prezentate de catre: American International School of Bucharest AISB – How do I choose the school for my child?/ Cum aleg scoala pentru copilul meu?, AmCham – What to expect when working with Romanians/ Diferente culturale in mediul de afaceri romanesc, PwC Romania – Immigration and tax requirements for expats coming to Romania/ Sfaturi practice despre procesul de imigrare si taxe pentru expatriatii din Romania, Scoala de Valori – Your contribution to a better society in Romania/ Contributia ta la o societate romaneasca mai buna, Transearch – Your portable career – insights from a headhunter about (re)starting in Romania/ Cariere portabile – sfaturi de la un headhunter despre (re)inceperea unei carieri in Romania, City Compass Group – Feel at Home in Romania – tips and tricks from experienced expats/ Acasa in Romania – sfaturi practice de la expatriati.

Agenda evenimentului va fi asadar una plina de informatie si inspiratie, atat pentru cei deja cunoscatori ai locurilor cat si pentru cei abia sositi. Acestia vor avea avea ocazia sa interactioneze cu reprezentanti ai companiilor furnizoare de servicii specifice pentru straini, sa asiste la workshop-uri, sa se bucure de spatii special amenajate pentru copii, sa intalneasca expatriati veniti din diverse parti ale lumii si sa guste din preparatele culinare si bauturile pregatite.

AmCham Romania – partenerul oficial al evenimentului, numeroase ambasade, scoli si companii internationale sprijina aceasta initiativa si isi vor incuraja membrii sa participe.

Expat Fair are traditie in tari precum Elvetia, Germania, Olanda, si aduna la fiecare editie peste 4000 de vizitatori. Ideea de a organiza un astfel de eveniment in Romania a venit in urma discutiilor cu reprezentati din comunitatile de expatriati din Bucuresti si din dorinta grupului City Compass de a facilita accesul la informatie.

City Compass Group este lider pe nisa de publicatii si servicii pentru straini, facilitand inca din 2007 integrarea acestora prin tiparirea unui ghid practic in limba engleza – City Compass Romania: Bucharest & Beyond Guide, prin site-ul Romania-Insider.com, ajuns la peste 100.000 de vizitatori unici pe luna, prin serviciul de monitorizare al presei – Press Review, prin organizarea de tururi in Bucuresti si zona Buzaului si prin servicii de consultanta interculturala.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button