EXIT-POLL DIASPORA, ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. PONTA – IOHANNIS, BĂTĂLIA FINALĂ pentru Cotroceni

de:
15 nov. 2014
0 Afișari
EXIT-POLL DIASPORA, ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. PONTA - IOHANNIS, BĂTĂLIA FINALĂ pentru Cotroceni

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. EXIT-POLL TURUL II.Cei care în ziua alegerilor nu sunt în oraşul de domiciliu pot vota la orice secţie, pe liste suplimentare. Bucureştenii nu pot vota decât în sectorul pe care au trecută adresa din buletin. La vot participă cei care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua respectivă. Preşedintele nou ales va depune jurământul după ce preşedintele în funcţie îşi încheie mandatul, adică după 21 decembrie.

În primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, organizat în 2 noiembrie 2014, candidatul alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obținut 40,44% (3.836.093 voturi), în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 30,37% (2.881.406 voturi).

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a început pe 7 noiembrie, după publicarea deciziei CCR de confirmare a rezultatelor primului tur în Monitorul Oficial, și s-a încheiat sâmbătă, 15 noiembrie, la ora 7:00.

Primul pe buletinul de vot este candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, urmat de candidatul Alianţei creştin-liberale PNL-PDL, Klaus Iohannis. Potrivit legii, în turul 2 al alegerilor ordinea candidaţilor pe buletinele de vot se stabileşte în funcţie de numărul voturilor obţinute la primul tur.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. După primul tur de scrutin, românii din străinătate s-au plâns de proasta organizare, personalul insuficient din comisiile electorale, dar şi de numărul redus de ştampile şi de secţii de votare. În unele ţări, s-a putut vota doar în capitală sau în oraşele importante, cum este cazul Canadei sau al ţărilor scandinave. De altfel, românii s-au plâns că ar fi trebuit să străbată sute, chiar mii de kilometri până la cea mai apropiată secţie de votare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, după primul tur de scrutin, că, prin modul defectuos în care s-a organizat votul la alegerile prezidenţaie în Diasporă, Victor Ponta a făcut ţara „de râs”.

DESCARCĂ  DE AICI DECLARAŢIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE PENTRU ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL II

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE POATE FI DESCĂRCATĂ AICI

HARTA SECȚIILOR DE VOT DIN DIASPORA

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. „Guvernul Ponta ne-a făcut de râs în lume prin organizarea defectuoasă din secţiile de votare din Diaspora. Românii au fost umiliţi. Cer Guvernului, MAE, să se apuce urgent de treabă, să găsească o soluţie pentru a înfiinţa secţii de votare astfel încât, acolo unde românii din Diaspora vor să-şi exercite dreptul la vot, să găsească o posibilitate practică pentru a o face”, a declarat Klaus Iohannis.

REZULTATE EXIT-POLL TURUL DOI. În schimb, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, s-a spălat pe mâini de dezastrul votului din Diasporă. Şeful Executivului a susţinut că alegerile au fost organizate foarte bine şi cozile s-au format pentru că de data aceasta, spre deosebire de 2009, votul nu a fost fraudat. Mai mult, Ponta a spus că oamenii au fost aduşi cu autobuzele la ambasade pentru a bloca secţiile.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. „S-au organizat, deja aveau pancartele pregătite de dimineaţă ca să blocheze, au venit seara, domnul Diaconescu ştie că în diaspora au trimis la 7-8 seara autobuze cu oameni, au blocat secţia şi v-au trimis poze”, a spus Ponta.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. Într-un final, ministrul de Externe de la acea vreme, Titus Corlăţean, şi-a dat demisia, iar locul său a fost luat de un fost candidat în turul 1 al prezidenţialelor, Teodor Meleşcanu.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. „L-am informat pe premierul României că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe. Nu pot accepta să încalc legea şi legalitatea, nu pot accepta ca instituţia să fie forţată să încalce legea pe considerente de interese politice electorale ale lui Băsescu şi Iohannis şi nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale de la turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate. Pentru că doresc să respect legea, am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe al României”, a spus Corlăţean.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. Demisia lui Corlățean „a intervenit prea târziu”, a susţinut Traian Băsescu, la depunerea jurământului noului ministru de Externe.

„Cred că demsia lui Corlățean a intervenit prea târziu, dânsul trebuia să își asume eșecul din 2 noiembrie. Nici pe dvs. nu v-aș fi numit (pe Teodor Meleşcanu, n.r.), dar o fac datorită urgenței și, mai ales, am rămas cu declarația dvs. că, dacă ați fi fost ministru de Externe, nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat în turul 2 al alegerilor cu votul din Diaspora. Având încredere în ce ați spus public, vă invit să depuneți jurământul”, a spus Băsescu.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, l-a spulberat pe candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în turul 1 al alegerilor prezidenţiale în străinătate, adunând de trei ori mai multe voturi decât acesta şi câştigând marea majoritate a voturilor exprimate de românii din Diaspora.

Un număr total de 160.065 de voturi valabile exprimate au fost înregistrate pe 2 noiembrie 2014, arată rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale din turul 1, date publicităţii pe 6 noiembrie de Biroul Electoral Central.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a obţinut 46,17% din voturi – 73.912 de voturi. El a fost urmat la mare distanţă de Victor Ponta, care a adunat 15,9% din voturi, un total de 25.566 de voturi.

Italia este țara în care Ministerul Afacerilor Externe de la București a organizat cele mai multe secții de votare pentru alegerile prezidențiale, urmată fiind de Spania, Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, REZULTATE EXIT-POLL TURUL 2. Potrivit MAE, în Italia au fost organizate 51 de secții de votare, dintre care trei la Roma, două la Milano și două la Trieste. Românii din Spania vor putea vota la 38 secții. Patru dintre acestea se află la Madrid, două la Barcelona, două la Zaragoza și două la Castellon de la Plana, potrivit realitatea.net.

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIASPORA, TURUL DOI, ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.

În SUA, cetățenii români au la dispoziție 22 de secții de votare, plasate pe coasta estică, pe coasta vestică, dar și în zona centrală a acestui stat. Singurul oraș american în care se află mai multe secții de votare este Chicago, cu două secții.

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIASPORA, TURUL DOIPe teritoriul Republicii Moldova, MAE a organizat 21 de secții, dintre care patru sunt în Chișinău.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Marea Britanie găzduiește pe teritoriul său 11 secții de votare pentru românii din Regatul Unit. Trei dintre ele se află la Londra, dar câte o secție se mai află și în orașe precum Leeds, Liverpool, Edinburgh, Belfast sau Birmingham.

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIASPORA, TURUL DOI, ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.

În Franța se află nouă secții de votare. Două sunt la Paris și câte una în Bordeaux, Marsilia, Toulouse, Strasbourg, Nancy, Brest, Lyon, informează AGERPRES.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cinci secții de votare au fost organizate și în Germania, câte una în orașele Berlin, Hamburg, Bonn, Munchen și Stuttgart. Tot cinci secții sunt și în Australia, la Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne și Perth.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIASPORA, TURUL DOI. Românii aflați în Belgia, Austria, Turcia, Ungaria, Serbia sau Canada pot vota în una dintre cele patru secții de votare organizate în fiecare dintre aceste state. În Belgia toate cele patru secții se află la Bruxelles, în Turcia, două dintre ele sunt la Istanbul iar în Ungaria, două secții de votare au fost organizate la Budapesta.

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIASPORA, TURUL DOI. Secții de votare se află și în Afganistan, China, Cipru, Grecia, Israel, Polonia, Portugalia, Rusia, Ucraina, câte trei în fiecare dintre statele enumerate. În cazul Afganistanului, două dintre cele trei se află la Kabul iar a treia, la Kandahar.

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIASPORA, EXIT-POLL TURUL II STRĂINĂTATE. În Africa de Sud, Brazilia, Cehia, Chile, Danemarca, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Irak, Olanda sunt câte două secții pentru fiecare stat. În Olanda, ambele se află în Haga.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL DOI, SECȚII VOTARE STRĂINĂTATE. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a organizat câte o secție de votare în Albania, Algeria, Angola, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Columbia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Croația, Cuba, Egipt, Etiopia, Filipine, India, Indonezia, Iordania, Iran, Irlanda, Japonia, Kenia, Kuweit, Kazahstan, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malaezia, Malta, Mexic, Maroc, Muntenegru, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelandă, Palestina, Pakistan, Peru, Qatar, San Marino, Senegal, Singapore, Siria, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zimbawe.

Cookies