Există și harta cișmelelor din București🚰 Unde găsești prin oraș apă potabilă, atunci când simți că leșini de cald pe stradă și sticla e goală

29 mai 2024
1118 afișări
Există și harta cișmelelor din București🚰 Unde găsești prin oraș apă potabilă, atunci când simți că leșini de cald pe stradă și sticla e goală
Există și harta cișmelelor din București🚰 Unde găsești prin oraș apă potabilă, atunci când simți că leșini de cald pe stradă și sticla e goală | Sursă foto: Agerpres

O nouă hartă extrem de utilă pentru cetățeni a fost realizată de OpenStreetMap Romania: Harta cișmelelor din România (implicit, din București). Pe aceasta pot fi văzute punctele de unde oamenii să ia apă potabilă atunci când sunt la plimbare prin oraș.

Avem harta cișmelelor București și din țară

În scurt timp vom intra complet în vară, iar temperaturile ridicate vor pune stăpânire peste oraș. Dacă ieșim din casă în zilele toride, când soarele strălucește puternic, este necesar să avem cu noi apă pentru a ne hidrata permanent.

În București există un număr destul de mare de cișmele unde putem merge să ne umplem sticlele cu apă atunci când se golesc. Se găsesc prin tot orașul, iar apa este potabilă.

Cu toate astea, nu mulți oameni știu despre existența lor.

Pentru a veni în ajutorul oamenilor, OpenStreetMap Romania a realizat o hartă a tuturor cișmelelor și izvoarelor de apă potabilă din România. Conform acesteia, în zona București – Ilfov, există un total de 177 de puncte de unde oamenii pot merge să mea apă sau să își umple sticlele.

Harta cișmelelor din București
Harta cișmelelor din București | Sursă foto: Captură-Fountainmap.com

Harta poate fi consultată accesând ACEST link.

Harta are și funcția „Route to here”. Mai precis, în cazul în care un utilizator dorește să ajungă la una dintre cișmelele puse pe hartă, însă nu știe traseul, poate accesa această funcție. Astfel, acesta va primi un traseu de la locul în care se află (în funcție de coordonatele GPS) până la locul unde se află sursa de apă aleasă.

Până la acest moment, pe hartă au fost marcate 4399 de surse de apă potabilă, iar cei care cunosc cișmele care nu au fost încă puse pe hartă pot să le adauge.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies