Există sau nu o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile rare de tromboze? EMA urmează să facă anunțul

07 apr. 2021
28 Afișari
Există sau nu o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile rare de tromboze? EMA urmează să facă anunțul

Miercuri are loc o conferință de presă organizată de Agenţia Europeană a Medicamentului, la ora 14:00 GMT (17:00 ora României), pe subiectul unei posibile legături între vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania AstraZeneca şi formarea de cheaguri de sânge.

EMA urmează să facă anunțul

Această conferință de presă online, organizată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), se focusează pe finalizarea analizării semnalului de alarmă care a fost tras în legătură cu acest vaccin în raport cu cazurile de tromboză, a precizat EMA într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Directoarea EMA, Emer Cooke, va participa la această conferință de presă alături de alți reprezentanți ai agenţie, după ce mai multe ţări europene au suspendat utilizarea vaccinului produs de compania AstraZeneca din cauza semnalării unor cheaguri de sânge în rândul persoanelor imunizate, potrivit Digi24.

Există sau nu o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile rare de tromboze?

Anunțul vine după ce un oficial din cadrul Agenției Europene a Medicamentului a declarat că, în opinia sa, „există o legătură” între vaccin și cazurile rare de tromboze.

„În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă”, a declarat Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la Agenția Europeană pentru Medicamente.

După această declarație, EMA a precizat că se află în continuare în procedura de evaluare pentru a afla dacă vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 poate fi potenţial asociat cu cazurile rare de formare a cheagurilor sangvine, semnalate în mai multe ţări.

Cookies