FIT CITY

Există peste 250.000 de euro pe zi pentru salubrizarea Bucureştiului, dar trotuarele nu sunt curăţate de gheaţă

„Sunt 3 miliarde de lei vechi pe zi pentru salubritate numai în sectorul 1; dar să calculăm o medie de 2 miliarde de lei vechi pe zi la 6 sectoare, deci există 12 miliarde de lei vechi pe zi pentru salubritate; cred că e la nivelul unui oraş mare din Europa”, a spus Gherasim joi, la TVR Info, citat de RL Online.

De cealaltă parte, primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, a insistat că firmele de deszăpezire nu au utilaje pentru străzile mici şi pentru aleile din spatele blocurilor. „Am cerut şi ajutorul altor firme, dar nu au posibilităţi decât dacă îşi cumpără utilaje, dar iarna asta lucrăm cu ce avem; iarna asta nu au reuşit să găsească momentul optim pentru acea combinaţie între clorură şi sare; odată ce s-a format podul de gheaţă, este imposibil să mai ai rezultate bune; trebuie până la urmă să cerem sprijinul cetăţenilor”, a declarat Poteraş.

În replică, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică a menţionat că unele firme de deszăpezire au contracte cu primăriile de mulţi ani şi ar fi trebuit să se doteze între timp cu toate utilajele necesare.

„Unele firme au contracte de 7-15 ani; nu ştiai de 15 ani că trebuie să-ţi cumperi utilaje; n-ai voie să n-ai maşini; nu ai ce caută în oraş, dacă nu ai dotări; te duci şi faci contracte cu drumurile naţionale? Nu este posibil să nu ai trotuarele curăţate de zăpadă”, a conchis Gherasim.

Recent, primarul Poteraş a anunţat că va demara procedurile legale pentru scoaterea la licitaţie a serviciilor de deszăpezire şi salubritate în Sectorul 6. Edilul s-a declarat nemulţumit de modul în care actualul operator, SC Urban SA, a intervenit pe străzile din sector.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button