Există mașina-pieton din București. Un șofer a parcat pe un trotuar dintre blocuri și-a lăsat puțin loc și pentru oameni: A rămas un fel de spațiu

15 sept. 2024
2597 afișări
Există mașina-pieton din București. Un șofer a parcat pe un trotuar dintre blocuri și-a lăsat puțin loc și pentru oameni: A rămas un fel de spațiu
Există mașina-pieton din București. Un șofer a parcat pe un trotuar dintre blocuri și-a lăsat puțin loc și pentru oameni: A rămas un fel de spațiu | Sursă foto: Ai parcat ca un bou București/Facebook/S.C.

„Cu cât mai aproape, cu atât mai bine”, probabil asta a gândit un șofer care și-a parcat mașina pe un trotuar dintre blocuri, în București, ocupând aproape tot drumul destinat pietonilor. Situația a fost observată de un membru al comunității „Ai parcat ca un bou București” care a postat o fotografie pe internet.

„Sloganul zilei: Cu ce deranjează”

Probabil că nu există zi în care să nu dăm peste o cel puțin o mașină parcată neregulamentar în Capitală. Le vedem peste tot, uneori chiar și în mijlocul intersecțiilor. Cu toate astea, cel mai des întâlnite sunt mașinile parcate pe trotuar, de multe ori fără a mai fi loc suficient ca pietonii să poată circula fără probleme.

O astfel de situație a fost observată astăzi (15 august 2024) de un bucureștean, pe o străduță dintre blocuri. Un șofer a decis să lase mașina parcată pe porțiune de drum destinată pietonilor, cu toate că acest lucru nu este permis.

„Isprava” a fost fotografiată și publicată pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de următorul mesaj:

A mai rămas un fel de spațiu pentru pietonii cu cărucior. 

| Sursă foto: Ai parcat ca un bou București/Facebook/S.C.

Cei care au văzut postarea și-au exprimat nemulțumirea în secțiunea de comentarii:

  • „De…„cu ce deranjează” e sloganul zilei…”
  • „E obișnuit să o lase pe podișca!”

Unde nu ai voie să parchezi

Cu toate că este o practică des întâlnită în București, parcare mașinilor pe trotuar nu este permisă, indiferent de lățimea acestuia. Legea în vigoare prevede următoarele:

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3).

Cei care aleg să nu țină cont de prevederile legale riscă să fie sancționați. Amenda minimă pentru parcarea neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Pe lângă asta, conducătorul auto se va alege cu două puncte de penalizare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies