ARHIVA B365

Există credite mai ieftine decât Prima Casă, cu bonusuri de la stat

Prin comparaţie cu un depozit clasic, unde dobânda abia dacă mai acoperă rata inflaţiei, produsele de economisire-creditare apar ca salvatori ai clienţilor bancari. Pe lângă dobânda băncii, statul adaugă o primă de 25% din sumele economisite, în limita a 250 euro/an. Dar pentru a obţine această sumă, este nevoie ca beneficiarul să aibă răbdare timp de câţiva ani, perioadă în care nu se pot face retrageri. Suma poate fi maximizată dacă la demers participă întreaga familie.

„În cazul unei familii formate din trei membri, în condiţiile în care fiecare membru economiseşte câte 1.000 euro.an, după cinci ani se vor acumula 15.000 euro din economii, 3.750 euro din prime de stat plus dobânda băncii”, au arătat pentru IMOPEDIA.ro oficialii Reiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Când sumele economisite sunt prea mari, se recomandă deschiderea unui nou cont

Dobânda băncii variază între 1,5% şi 3%/an, dar este important de ştiut că din acest procent se reţine impozitul pe venit, la fel ca în cazul depozitelor clasice. Clienţii sunt încurajaţi să economisească în mod regulat, dar nu au constrângeri legate de când sau cât ar trebui să depună. Totuşi, pentru a folosi produsul la cele mai avantajoase cote, specialiştii recomandă o economie anuală de 4.500 lei. pentru sume mai mari, este indicată deschiderea unor conturi suplimentare.

„Un alt avantaj apreciat de clienţii noştri este constituit de facilităţile fiscale: clienţii pot deduce din veniturile impozabile din salarii, cheltuielile efectuate pentru sistemul de economisire-creditare, în limita unei sume anuale de 300 lei iar; un lucru foarte important este ca prima de stat nu se impozitează”, continuă oficialii Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

În momentul în care perioada de economisire se încheie, clienţii pot obţine condiţii preferenţiale pentru credite ipotecare şi imobiliare. Un credit obţinut astfel poate fi considerabil mai ieftin, chiar şi decât împrumuturile obţinute prin Prima Casă. Dobânzile sunt fixe şi variază între 4,5% şi 6%.

„O componentă importantă, mai ales pentru perioada pe care o traversăm, este faptul că prin contractele de economisire-creditare se evită riscul valutar. Produsele noastre sunt doar în lei, iar clienţii ştiu încă din faza de economisire cât vor avea de economisit, respectiv de rambursat pentru toată perioada de creditare. Astfel că, în condiţiile actuale, recomandăm românilor să se împrumute doar în moneda în care au venituri”, continuă oficialii Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Mai multe pe imopedia.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button