Executam procesul de vopsire in camp electrostatic de la A la Z (P)

Executam procesul de vopsire in camp electrostatic de la A la Z (P)
Executam procesul de vopsire in camp electrostatic de la A la Z

Pentru că dezvoltarea tehnologiei a schimbat modul de desfășurare a activităților din multe domenii de activitate și în mediul vopsitoriei s-au schimbat foarte multe. Cea mai importantă schimbare se referă la modalitatea prin care sunt vopsite obiectele care ajung în acest stadiu. În momentul de față, vopsirea în câmp electrostatic este modalitatea prin care piesele și produsele finite sunt vopsite.

Această modalitate de vopsire înlocuiește vopsirea clasică. Este clar că această înlocuire se datorează avantajelor oferite de către vopsirea în cîmp electrostatic. O astfel de modalitate de vopsire a obiectelor este utilizată de foarte mulți ani de zile în țările dezvoltate din toate punctele de vedere. Din fericire, din ce în ce mai multe vopsitorii din țara noastră oferă acest tip de vopsire.

Care sunt avantajele oferite de către vopsirea în câmp electrostatic?

Există o serie de motive pentru care vopsirea în câmp electrostatic este apreciată la nivel mondial. Printre cele mai importante sunt următoarele:

  • Este un tip de vopsire care prezintă un nivel ridicat de versatilitate. Datorită acestui avantaj vopsirea în câmp electrostatic poate fi aplicată pe o varietate mare de materiale.
  • Costurile necesare realizării proceslui de vopsire sunt reduse semnificativ. O astfel de situație se datorează faptului că în timpul procesului de vopsire nu se pierde din vopsea așa cum se întâmplă în cazul utilizării altui tip de vopsire.
  • Varietate mare de culori. Vopsirea în câmp electrostatic oferă posibilitatea de a putea alege culoarea dorită dintr-o paletă foarte mare de culori disponibile.
  • Stratul protector care se formează ca urmare a aplicării stratului de vopsea oferă un nivel ridicat de protecție pentru o perioadă foarte lungă de timp. Factorii care de obicei atacă integritatea pieselor nu mai sunt o amenințare pentru piesele care au fost supuse procesului de vopsire în câmp electrostatic.
  • Procesul de vopsire în câmp electrostatic se realizează într-un timp foarte scurt. De asemenea, timpul de răcire a pieselor care au fost supuse acestui proces de vopsire este foarte scurt. Datorită acestor două avantaje piesele pot fi utilizate la scurt timp după ce au trecut prin procesul de vopsire în câmp electrostatic.
  • Piesele supuse procesului de vopsire în câmp electrostatic sunt vopsite într-un mod uniform. Acest detaliu face ca acestea să aibă un aspect cât mai plăcut dar și o durată de utilizare mare.

Care sunt etapele prin care trebuie să treacă obiectele care urmează să fie vopsite în câmp electrostatic?

Pentru ca un produs finit să poată fi vopsit utilizând tehnologia de vopsire în câmp electrostatic trebuie parcurse următoarele etape:

1. Pregătirea suprafeței care urmează să fie vopsită. Parcurgerea acestei etape trebuie să fie făcută cu foarte mare atenție la detalii pentru că această etapă joacă un rol foarte important în calitatea vopsirii. În timpul acestei etape se curăță de mizerie, impurități, etc, suprafața care urmează să fie vopsită. Procesul de pregătire a suprafeței pentru vopsire în câmp electrostatic se realizează cu ajutorul următoarelor operațiuni tehnologice: degresare, cizelare, înlăturarea petelor, clătire și cromatare. De asemenea, se poate apela și la procesul de șablare pentru a putea înlătura de pe suprafața piesei tot ceea ce este în plus.

2. Aplicarea stratului de vopsea pe suprafața care trebuie să fie vopsită. Pentru ca stratul de vopsea să poată fi aplicat se utilizează un pistol electrostatic. Acesta oferă pulberii de vopsea un nivel ridicat de încărcare electrică pozitivă. Pentru ca pulberea de vopsea să fie aplicată pe suprafața piesei pistolul electrostatic oferă un jet de aer comprimat. Prin intermediul acestuia pulberea încărcată electric pozitiv se lipește de suprafața produsului finit care trebuie să fie vopsit.

3. Nu în ultimul rând, întărirea stratului de vopsea aplicată este ultima etapă care trebuie să fie parcursă pentru a putea utiliza produsul care tocmai ce a fost vopsit prin intermediul vopsirii în câmp electrostatic. Întărirea stratului de vopsea trebuie să fie realizată într-un mod cât mai profesionist pentru că de modul în care se realizează procesul de întărire depinde calitatea vopsirii și durata de protecție oferită de către aceasta. Temperatura indicată pentru ca stratul de vopsea să se întărească într-un mod corect este de 200 grade Celsius.

Electrostatica.ro – specialiștii care oferă cel mai bun raport preț – calitate

Printre vopsitoriile care oferă acest tip de vopsire se află și vopsitorii care oferă un nivel al calității foarte ridicat dar și vopsitorii care din varii motive nu reușesc să ofere cel mai bun serviciu de vopsire în câmp electrostatic. În prima categorie de vopsitorii se află electrostatica.ro. Specialiștii care lucrează în cadrul acestei firme sunt specializați atât din punct de vedere teoretic cât și din punct de vedere practic pentru a putea oferi cel mai bun serviciu de vopsire în câmp electrostatic.

Desigur, și echipamentele deținute de către această firmă joacă un rol foarte important în calitatea ireproșabilă a procesului de vopsire în câmp electrostatic. Constant firma a investit în achiziționarea celor mai performante echipamente necesare procesului de vopsire în câmp electrostatic pentru ca nivelul calității oferit clienților să fie întotdeauna cel mai bun. Pentru a putea răspunde nevoilor clienților care pe zi ce trece sunt din ce în ce mai mari executam procesul de vopsire in camp electrostatic de la A la Z. Pentru mai multe informații cu privire la modul de oferire a acestui serviciu accesează site-ul electrostatica.ro.