Excursie gratuită la Londra pentru bucureşteanul cu cea mai bună idee despre amenajarea zonei din jurul Stadionului Lia Manoliu

de:
22 feb. 2011
0 Afișari
Excursie gratuită la Londra pentru bucureşteanul cu cea mai bună idee despre amenajarea zonei din jurul Stadionului Lia Manoliu

În cadrul concursului de arhitectură Urban ID, aplicanţii vor trebui să găsească cele mai bune soluţii pentru amenajarea spaţiului din jurul Stadionului Naţional.

„Zona ţintă a concursului se compune din 3 elemente cheie: străzile care mărginesc zona stadionului şi cea a parcului adiacent, spaţiile exterioare dintre clădirile cu funcţiuni sportive  şi parcul ce include şi lacul aflat în vecinătate. Participanţii trebuie să găsească un concept puternic care ar putea în final să genereze o identitate distinctă pentru zona studiată. Analizele pot începe având la bază orice informaţii legate de sit: istorice, sociale, culturale etc”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Înscrierea se poate face trimiţând un e-mail la [email protected] care să includă numele, adresa de e-mail şi un număr de telefon la care participanţii să poată fi contactaţi ulterior. Termenul limită de predare a proiectelor este 15 martie, ora 16.00, direct la sediul Ambasadei britanice din strada Jules Michelet, nr. 24, sector 1, cod 010463, Bucureşti. Data de expediere pentru proiectele trimise prin poştă trebuie să fie cel târziu 12 martie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 17 martie.

Marele premiu constă într-o vizită la Londra, în perioada 20-23 martie. Costurile vor fi suportate integral de Ambasada britanică. În program vor fi incluse o vizită la Parcul Olimpic şi întâlniri cu reprezentanţi ai unor companii de top în domeniul regenerării urbane. Premiul doi constă într-un Program de Certificare şi Training „Romania Green Building Prefessional oferit de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi. Premiul trei constă într-o placă video performantă. De asemenea, câştigătorii vor primi cărţi despre Marea Britanie.

Inaugurarea Stadionului Naţional Lia Manoliu este programată pentru data de 10 august 2011, când naţionala de fotbal a României va juca împotriva Argentinei. Pentru a veni la Bucureşti, echipa sud-americană va încasa 1,5 milioane de euro. Federaţia Română de Fotbal, condusă de directorul general Ionuţ Lupescu, va suporta 80% din costul total al evenimentului.

Arena Naţională urmează să aibă o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I, căi de acces auto şi pietonale, restaurante şi săli de conferinţe. Accesul suporterilor la meciurile de fotbal care se va face simultan prin 94 de căi de acces, astfel încât spectatorii se vor putea prezenta cu cel mult 20 de minute înainte de începerea partidelor şi nu cu cel puţin cu două ore, cum se face în prezent pe toate stadioanele existente.

Cookies