Excursie de 5 zile în Delta Dunării cu Liviu Mihaiu drept ghid. Cât costă distracția inedită: De-abia aștept să vă povestesc

10 iul. 2021
601 Afișari
Excursie de 5 zile în Delta Dunării cu Liviu Mihaiu drept ghid. Cât costă distracția inedită: De-abia aștept să vă povestesc

Liviu Mihaiu, fost Guvernator al Deltei Dunării și om al mării, cunoscut mai ales din undele Radio Guerrilla și din lupt sa de activist de mediu, este protagonistul unei excursii inedite, de 5 zile, în Delta Dunării. Practic, îl puteți avea drept ghid turistic într-una dintre cele mai frumoase zone din Europa. Tot programul îl descoperiți în rândurile de mai jos.

În Delta Dunării cu un (ex)Guvernator – Liviu Mihaiu este numele excursiei în care îl puteți avea drept ghid chiar pe marele Liviu Mihaiu, alături de de care puteți petrece cinci zile minunate într-un loc cu adevărat magic și unic în Europa.

Ce spune Liviu Mihaiu despre excursia organizată în Delta Dunării

Locurile pe care le vom parcurge împreună sunt, de fapt, marile mele slăbiciuni în „materie de deltă”. Mila 23, satul cu cei mai mulți campioni mondiali și olimpici din România. Sf.Gheorghe este cea mai frumoasă împerechere a Dunării cu Marea Neagră (pe malul căreia m-am născut).

Letea (vară, în limba rusă) este satul de pe nisip și locul hieratic în care există singura pădure subtropicală din România (cu cai cu tot). Holbina este o limbă de pământ la doar câteva sute de metri de lacul Razim, în care se țin cupe mondiale de pescuit la știucă. De-abia aștept să vă povestesc – Liviu Mihaiu

Perioade și disponibilități pentru sezonul 2021:

Excursia este planificată în săptămâna 23-27 iulie 2021 si sunt doar 10 locuri disponibile, primul venit, primul servit.

Tariful distracției este de de 4500 lei (RON), și este calculat per persoană, per program, cu cazare în cameră dublă și include TVA.

Pentru a solicita o rezervare, click pe numărul de locuri disponibile din tabelul de pe site și completați cererea de rezervare în continuare.

Tariful include:

  • Cazare 2 nopți în Mila23, 2 nopți în Holbina, în tipul de cameră solicitat
  • Pensiune completă (începând cu cina din prima zi și terminând cu mic dejun în ultima zi)
  • Excursia la Letea, cu mașină de safari inclusă, în ziua 2
  • Excursia la Sfantu Gheorghe, în ziua 3
  • Excursia în zona Holbina, în ziua 4
  • Transferurile pe apă
  • Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD).

Opționale:

Supliment single 850 lei / persoană / sejur

Tariful nu include:

  • Asigurări de orice fel (călătorie, bunuri etc)
  • Băuturile, în afară de cele specificate în program
  • Politica pentru copii
  • Copiii peste 12 ani se încadrează la adulți
  • Supravegherea copiilor pe toată durata sejurului revine în exclusivitate părinților.
  • Vârsta minimă pentru participarea la acest program, este de 12 ani.

Programul complet:

Ziua 1: Întâlnirea în Port Aval la ora 15:30. Tulcea – Mila23

Întâlnirea are loc în Tulcea, în portul privat Aval, la debarcaderul Pasageri. După ce veți face cunoștință cu ghidul și conducătorul de barcă, veți porni spre unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării:Canal 36, Gârla Sireasa, Gârla Șontea, Canalul Olguța, Dunărea Veche până în Satul Mila23.

O excursie la apusul soarelui în compania unui bun orator și a unui vin spumant local, va încheia ziua într-un mod relaxant. Cazare și cină în Mila23, la Pensiunea Alexandru&Alexandra.

Ziua 2: Mila23 – Letea -Mila23

Pentru o experiență unica, recomandăm ca plecarea petru excursia la Letea, să fie făcută înainte de răsărit. *stabilirea orei de plecare se va face cu o seară înainte.

Excursia la Letea ofera o zi a contrastelor, ce străbate armonios canalele și lacurile ce par nemărginite, ajungând în spectaculoasa zonă deșertică a grindului Letea, aflat în vecinătatea celei mai mare colonii de pelicani comuni din Europa, Roșca Buhaiova. După acostarea în satul Letea, o mașină de safari va așteapta pentru a merge la pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa si totodata asa-numita patrie a cailor salbatici. Pe parcursul celor 7 km din sat până la pădure, veti avea ocazia să întâlniți frumoasele pasări de sărături. Căutăm să vă arătăm caii sălbăticiți, stejarii crescuți pe nisipul sărat și celebrele dune de nisip.

Că experiența să fie cât mai interesantă și încărcată de simboluri, plimbarea în pitorescul sat Letea, urmată de un prânz într-o gospodărie autentică hahola, va crea ambianța perfectă, ce poate fi ușor desprinsă dintr-un tablou al lui Dărăscu. Cazare și cina în Mila23, la Pensiunea Alexandru&Alexandra.

Fiind o excursie lungă, solicitantă, vă rugăm să va hidratati și să aveți la voi echipamentul minim necesar.

Ziua 3:  Mila23 –  Sfantu Gheorghe – Holbina 3 Bibani

După servirea micului dejun, mica aventură în Delta Dunării, va fi continuată cu o vizita la Sfantu Gheorghe, loc care datorită sălbăticiei şi a deselor inundaţii nu a reprezentat un interes pentru desele populaţii migratoare şi stăpâniri străine în mâna căruia a căzut de-a lungul vremii, fiind pentu multă vreme doar un loc de tranzit al corăbiilor care coborau sau urcau pe Dunăre, în drumul lor spre rutele comerciale existente atunci.

La capătul unui drum mărginit de stufăriș și salcii, ce oferă imagini desprinse din poveștile pescărești, se va ivi paradisul păsărilor din deltă, numit și insula Sacalin. Vizitarea lagunei este urmată de o plimbare în satul pescăresc și un prânz, al cărui vedetă va fi celebrul storceag.

“Storceagul se mănâncă într-un singur loc din România – la Sf. Gheorghe – Delta Dunării. E un amestec de bucătărie ucraineană şi românească, o reţetă un pic pestriţă – şi continentală şi pescarească totodată – dar lejeră. Se poate face şi cu şalău, şi cu ştiucă, şi cu somon sau alt peşte alb de mare (nu merge însă, zic eu, cu somn sau crap, care-s graşi şi întorc gustul). Tăria nu se leagă cu ciorba asta uşoară, ci un vinuţ mic şi poznas, dar de familie bună, un Sauvignon adolescent de pe dealurile Tulcei, alb la piele şi mai mult decât fraged, infantil” – dupa cum zicea Radu Anton Roman.

Turul este contiunat către Holbina, o locație rafinată, situată ideal între Dunavatul de Jos și Lacul Razim, ce oferă vizitatorilor ei o întindere de mai bine de 1200ha de natură protejată și îngrijită cu multă pasiune. Cazare și cina în Resortul Holbina 3 Bibani.

Ziua 4: Holbina 3 Bibani – Holbina 2/Perisor

Servirea miclui dejun este urmată de un periplu, unde peisajul amețitor în care jocul nuferilor pe apele mişcate doar de trecerea bărcilor, zborul păsărilor speriate de sunetul motorului şi mişcările line ale stufului în care se sparg valurile devin oglinda perfectă a Deltei Dunării.

La capătul unui canal umbrit de salix alba și fraxinus americanus, briza mării se poate simţi din plin, semn că ați ajuns la destinaţie. Apa cristalină și caii sălbaticiti pe care îi veți surprinde galopând prin apropiere vă vor surprinde și vă vor încărca sufletul cu o energie aparte. Cazare și cină în Resortul Holbina 3 Bibani.

Ziua 5: Holbina 3 Bibani – Tulcea

Transferul către Tulcea se face cu o barcă rapidă (avem de străbătut mai bine de 100km pe apă).

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitarea unui avans de 50%. Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Program de grup

Fiind o ofertă de grup înseamnă că tot grupul merge cu aceași barcă, la aceleași ore (orele din program). Vă rugăm să fiți la îmbarcare la orele stabilite, atât pentru transferuri cât și pentru excursii.

Neprezentarea dumneavoastră la îmbarcare, la ora stabilită, înseamnă pierderea zilei/etapei de excursie sau a transferului.

Cine este Liviu Mihaiu

Jurnalist și activist de Mediu de peste 15 ani, implicat in destinul Deltei Dunării – presedintele Salvați Dunărea și Delta – cu o contribuție fundamentală in interzicerea vânătorii, a pescuitului la sturion și in introducerea regulamentului de construcții și urbanism in Delta Dunării. A fost guvernator al Rezervației intre 2008 și 2009 doar pentru cinci luni de zile.

Îl puteți vedea in documentarele “Delta Dunării – paradisul pierdut” și in „Wild Carpathia 2”. A scris in numărul din 2009 al „National Geographic” articolul principal .

Cum plătesc?

Transfer bancar sau plată la ghișeul băncilor
Plată online (link de plată)
Tichete (vouchere) de vacanță, inclusiv electronice (card)
Detalii suplimentare despre metodele de plată.

Contact

Email: [email protected]

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. Rezervările se fac doar completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Cookies