EXCLUSIV | Străzi pietonale în sectoarele Bucureștiului din vara lui 2022. Promenadă extinsă în cartiere în proiectul ”Străzi deschise” în weekenduri

28 apr. 2022
2567 Afișari
EXCLUSIV | Străzi pietonale în sectoarele Bucureștiului din vara lui 2022. Promenadă extinsă în cartiere în proiectul ”Străzi deschise” în weekenduri

Vara aceasta ne vom plimba nu doar în parcuri sau în zona centrală a Bucureștiului, ci și pe câteva străzi și bulevarde din cartierele bucureștene.

De la strada Mătăsari și zona Arenei Naționale (sectorul 2), la Șos Berceni și str. Candiano Popescu (sectorul 4), dar și Bd. Drumul Taberei (sectorul 6), administrațiile locale au oferit variante pentru ca bucureștenii să se meargă la plimbare pe străzi închise circulației mașinilor. Cea mai săracă în propuneri pare a fi administrația Sectorului 5.

B365.ro publică propunerile avansate de sectoare, însă programul oficial urmează să fie difuzat de organizatorul proiectului „Străzi deschise – București. Promenadă urbană”.

Sectoarele Bucureștiului au avansat, miercuri, la întâlnirea cu primarul general Nicușor Dan, propunerile lor de străzi care vor deveni pietonale în această vară, după ce au fost invitate de Primăria Generală să se alăture proiectului „Străzi deschise – București. Promenadă urbană” care se derulează în weekenduri în Capitală.

Conform acestora, străzile din Sectoare propuse sunt:

Sectorul 1: Bd. Bucureștii Noi (cu amendamentul că se așteaptă propuneri din partea ONG-urilor și se iau în calcul și strada Barbu Delavrancea și Promenada Verde)

Sectorul 2: Giratoriul de pe Strada Maior Coravu, aflat la intrarea în Arena Națională; str. Mătăsari (între Pache Protoponescu și str. Matei Voievod)

Sectorul 3: Strada Câmpia Libertății

Sectorul 4: Șos Berceni și str. Candiano Popescu

Sectorul 5: Zona Parcului Sebastian

Sectorul 6: Bd. Drumul Taberei (între fostul cinematograf Favorit și Parcul Drumul Taberei)

 

Coordonarea programului va fi realizată de ARCUB Gabroveni și este posibil ca aceste artere să devină pietonale doar o dată pe lună, însă detaliile vor fi perfectate în zilele care urmează.

Proiectul „Străzi deschise – București. Promenadă urbană” debutează în acest weekend, în data de 30 aprilie 2022, și va fi derulat până în data de 16 octombrie 2022.

Îți mai propunem să citești și:

Cookies