EXCLUSIV | Șefa Asociației Părinți de Cireșari, după enervarea lui CTP în episodul afișelor din parcul Cireșarii: E regretabil/ Domnul Popescu este vecinul nostru | DOCUMENTE

19 sept. 2022
3161 Afișari
EXCLUSIV | Șefa Asociației Părinți de Cireșari, după enervarea lui CTP în episodul afișelor din parcul Cireșarii: E regretabil/ Domnul Popescu este vecinul nostru | DOCUMENTE

Elena Lucaci, președintele Asociației Părinți de Cireșari, spune că cele 9 panouri îndepărate astăzi de la Parcul Cireșarii, la criticile jurnalistului Cristian Tudor Popescu, au fost realizate de Asociație, cu sprijinul comunității din zonă.

Panourile au luat naștere în contextul istoriei cartierului Domenii, spune președinta organizației care, alături de administrația locală, s-a luptat în trecut pentru redeschiderea bazei Cireșarii (Clubul copiilor), închisă ani de zile și redeschisă în acest an pe 1 iunie, de ziua Copilului.

Legat de biografiile incomplete ale unor figuri de comuniști/securiști Mihai Pacepa (fost General de Securitate), Eugen Barbu (fost susținător al propagandei național-comuniste) și Ștefan Foriș (fost Secretar General PCR), conform reacției ICCMER, și prezența lor reprobabilă într-un spațiu public, șefa Asociației recunoaște greșeala de a folosi texte de pe internet, de pe Wikipedia cu informatii din Raportul Tismaneanu, Guvernul SUA.

Pe de altă parte, Elena Lucaci, consideră regretabilă forma de exprimare a lui Cristian Tudor Popescu: ”valul de ura pe care l-a generat domnul Popescu, mi se pare nociv”. Ea spune că l-a rugat pe acesta să se implice în salvarea bazei sportive, iar acesta i-a răspuns cu o întrebare.

Redăm mai jos, răspunsurile în scris ale șefei Asociației Părinți de Cireșari, la solicitarea B365:

Dacă afișele vă aparțin, ce ați dorit să transmiteți și dacă sunteți de acord cu criticile adresate de jurnalistul CTP legate de relevanța lor și de biografii.

– Proiectul în discuție este realizat de Asociația Părinți de Cireșari, cu sprijinul membrilor comunității din zona. Adica, ne-am dorit impreuna sa avem primul festival stradal in cartierul nostru, ne-am impartit sarcinile si asa au luat nastere si acele panouri, repet, in contextul istoriei cartierului in care locuim. Nu suntem istorici, si poate aici am gresit, folosind texte de pe internet (Wikipedia cu informatii din Raportul Tismaneanu, Guvernul SUA) dar mentionez faptul ca niciun comentariu personal nu se regaseste in acele texte.

Personal, valul de ura pe care l-a generat domnul Popescu, mi se pare nociv. S-a ajuns la amenintari serioase. Desi este vecinul nostru, chiar anul trecut l-am rugat sa ne ajute sa redeschidem Baza Sportiva Ciresarii, raspunsul primit a fost o intrebare retorica. Este regretabil ca a ales ca aceasta sa fie contributia dansului in comunitate.

(conversația pusă la dispoziție de Elena Lucaci)

– Dacă aveați autorizație pentru a le afișa sau este o convenție să puteți contribui cu astfel de informații.

– Sigur ca am avut autorizatie la instalarea panourilor. Nu poti organiza un eveniment stradal, cu restrictii de circulatie, fara a avea acele autorizatii.

(Autorizația pusă la dispoziție de Elena Lucaci)

– Dacă le-ați dat jos și ce considerați că trebuie făcut.

– Le-am indepartat dimineata aceasta dar nu pentru a ascunde sub pres istoria cartierului. Credem într-o lume în care ne putem crește copiii în mod deschis. În care să poată învăța cât mai mult, inclusiv despre trecutul nefast și anumite personaje din perioadă comunistă. Vom organiza in curand un eveniment comunitar, cu prezenta a 3 experti ai IICCMER, un eveniment din care vom invata biografiile celor 3 personaje. Pana atunci, ce facem cu Scoala Gimnaziala Eugen Barbu? Ce facem cu cartile lui Pacepa care se vand si azi in librarii? Le interzicem, schimbam numele scolii? Sper ca si aceste intrebari isi vor gasi raspunsul in urma evenimentului pe care il vom organiza.

Iar despre actorii politici care reactioneaza doar acolo unde este reach mare, ma duce cu gandul ca l-as putea ruga pe dl. Popescu sa scrie de’acum despre problemele cartierului, pare cea mai buna sursa de expunere a unei petitii.

Cristian Tudor Popescu a ripostat într-o postare pe Facebook, față de postarea unor panouri pe gardul Parcului Cireșarii din Sectorului 1 în care erau afișate pseudo-biografiile a trei lideri comuniști/securișri. El a amenințat că va elimina singur acele mizerii, cu toate riscurile, dacă nu o vor face Ministerul Educației sau Primăria Sectorului 1.

Îți recomandăm și:

Cookies