Știri București

Se rupe coaliția USR PLUS – PNL și la București? EXCLUSIV Ciprian Ciucu crede în salvarea pactului pe care Vlad Voiculescu îl vede încălcat de primarul general

Criza politică de la nivel național se repercutează și la nivel local. Scoaterea USR PLUS de la guvernare, prin obstinența cu care liberalii și Iohannis mizează pe formarea unui guvern PNL-UDMR, cu posibilă susținere din partea PSD, are efecte și la București.

În lipsa unei majorități USR PLUS și PNL în Consiliul General, reformele promise de primarul Nicușor Dan vor fi, probabil, greu de realizat. Antagonismele din CGMB dintre primarul Nicușor Dan și partidele care l-au susținut la alegeri, dar și din consiliile locale de la sectoare, în special de la Sectorul 1, se adâncesc. Coaliția care a câștigat alegerile la București, prin susținerea candidatului independent Nicușor Dan, riscă, mai mult ca oricând să se rupă. Efectul va fi ca proiectele propuse de Nicușor Dan să se blocheze și să nu mai treacă la vot, în CGMB.

La București, liberalul Ciprian Ciucu nu vede altă alternativă la majoritatea PNL-USR PLUS

Atent la criza politică de la nivel național, Ciprian Ciucu, președintele organizației PNL București și primar al Sectorului 6 din Capitală, crede în refacerea dialogului cu USR PLUS, însă pune condiții.

”La Sectorul 6 fac tot ce ține de mine pentru ca acestă majoritate să continue, impecabil, asa cum a fost și până acum. În calitate de presedinte PNL București mă voi implica mai mai mult pentru refacerea dialogului, a declarat Ciprian Ciucu, pentru b365, care a adăugat că acest dialog va continua „imediat ce doamna primar Clotilde Armand oprește atacul permanent, extrem de acid, bazat pe premise false, la PNL.”

În opinia lui Ciucu, la București nu poate exista o altă majoritate în afara PNL – USR PLUS care să-l sprijine pe Nicușor Dan în reformele structurale pe care primarul general și le propune.

”Din punctul meu de vedere, la nivelul PMB atât PNL cât și USR PLUS trebuie să formeze o majoritate activă si implicată pentru ca reformele promise alături de Nicușor Dan să se întâmple! Nu există alternativă la acestă majoritate acum în București.”, a mai spus liderul PNL București.

Vlad Voiculescu, liderul USR PLUS București:Situația tensionată vine de la Nicușor Dan

De partea cealaltă, Vlad Voiculescu spune că, în București USR PLUS nu a fost și nu este la putere, acuzându-l pe primarul general de nerespectarea protocolului pre-electotral.

Întrebat dacă USR PLUS continuă colaborarea cu PNL, Vlad Voiculescu a afirmat că la București este o situatie diferită de cea de la nivel național. „Nu PNL este cel care nu a respectat protocolul pre-electoral ci Primarul General. La nivelul sectoarelor situatia are mai multe nuante.”, a spus acesta.

Din acest motiv, Voiculescu afirmă că USR PLUS nu a fost si nu este la putere în București.

”Nu ocupă nicio functie executivă în administrația Bucureștiului. Singurele responsabilități asumate sunt cele din companiile municipale pe care consilierii noștri le închid una câte una. In rest, toate funcțiile executive în domeniile menționate clar în Protocolul pre-electoral (sănatate, social, educație) sunt ocupate fie de oamenii PSD păstrati în functie de Nicușor Dan, fie de oameni PNL angajați de Nicusor Dan.”, reclamă acesta.

Conflictul dintre Nicușor Dan și USR PLUS din primăvara 2021 pe bugetul Capitalei

Prima neînțelegere majoră între Nicușor Dan și consilierii USR PLUS a fost în aprilie 2021 când consilierii USR PLUS s-au opus să voteze bugetul propus de primarul general pentru că l-au considerat nerealist. În lipsa voturilor acestora, proiect de buget a fost respins. A fost primul moment de ruptură dintre primar si consilierii USR PLUS, iar după ce Nicusor Dan a fost dispus la negocieri cu acesția, bugetul a trecut la vot.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button