EXCLUSIV | Răsturnare de situație în cazul tragediei cu trotineta. Avocatul motociclistului spune că victima ar fi suferit de afecțiuni psihiatrice. Apropiații lui Bafto afirmă că nu mai avea dreptul la permis, dar nu știu de ce

12 aug. 2021
21832 afișări
EXCLUSIV | Răsturnare de situație în cazul tragediei cu trotineta. Avocatul motociclistului spune că victima ar fi suferit de afecțiuni psihiatrice. Apropiații lui Bafto afirmă că nu mai avea dreptul la permis, dar nu știu de ce

B365.ro continuă seria de dezvăluiri cu privire la tragedia care a consternat Bucureștiul cu o săptămână în urmă, în care un bărbat pe trotinetă a murit după ce un motociclist a aruncat cu casca după el, în urma unei altercații în trafic, s-a dezechilibrat și a ajuns pe contrasens unde a fost izbit de o mașină. A avut loc o adevărată răsturnare de situație în cazul trotinetistului Răzvan Mihai Guțu, zis Bafto, după ce avocatul lui Laurențiu Trică Mitici a explicat în exclusivitate pentru b365.ro că victima ar fi suferit de fapt de afecțiuni psihiatrice și chiar deținea un certificat medico-legal în acest sens. Mai mult, apropiații lui Bafto spuneau zilele trecute că bărbatul nu mai avea de mai mulți ani dreptul la permis, acesta fiind și motivul pentru care își cumpăra trotinete electrice, chiar dacă în spatele blocului zăcea o mașină veche și deteriorată pe numele său. Cu toate acestea nu au adus o explicație clară cu privire la acest aspect.

Noi detalii apar zi de zi în cazul care a șocat Capitala, cu motociclistul care a lovit cu casca pe Bafto, bărbatul pe trotinetă. Avocatul motociclistului Laurențiu Trica Mitici, Marius Iorga, a vorbit recent cu B365.ro. Acesta a oferit mai multe detalii despre cazul în care este implicat clientul său cu care colaborează încă de la primul dosar, în cazul biciclistului decedat pe Șoseaua Antiaeriană.

Bafto ar fi avut un certificat medico-legal și ar fi suferit de afecțiuni psihiatrice

Avocatul mai spune că după tragedie au fost luate probe de sânge și de la victimă, iar în prezent este așteptat rezultatul analizelor de la IML.

Mai mult, despre victima motociclistului, acesta mai explică faptul că ar fi suferit de o serie de afecțiuni medicale, mai exact psihiatrice, lucru care ar putea fi demonstrat printr-un certificat medico-legal emis pe numele acestuia. Documentul ar urma să ajungă în curând la dosar.

„Eu aștept să vină datele la dosar să confirme ceea ce am spus”, a transmis avocatul.

Citește aici și Povestea lui Bafto, trotinetistul ucis de Americanu în trafic. Răzvan Mihai Guțu era din Berceni și participa la vlogguri alături de un prieten. A fost înmormântat sâmbătă lângă tatăl său | VIDEO

În schimb, un prieten al lui Bafto, al cărui nume nu poate fi spus, a explicat pentru b365 că Răzvan Mihai Guțu era un băiat mai fricos de fel și nu ar fi recurs la asemenea gesturi în trafic. Întrebat dacă știa de existența unui certificat medico-legal, acesta ne-a spus:

Nu am auzit niciodată de așa ceva! O fi avut. Știu doar ca s-a vaccinat de COVID„, a explicat un prieten de-al acestuia.

Bafto își pierduse dreptul de a conduce, dar avea o mașină stricată

Informația este cu atât mai inedită cu cât apropiații lui Bafto, mai exact vloggerul Nicos, cu care mai participa la filmări pentru crearea de content pe Youtube și TikTok, a explicat într-un interviu pentru Wowbiz că Răzvan Mihai Guțu nu mai avea dreptul de a conduce de mai mulți ani, cu toate că avea o mașină pe numele său. Vehiculul era însă lăsat în paragină de ani de zile în spatele blocului. În același timp acesta pare să fi fost și motivul pentru care alegea să își cumpere trotinete electrice pentru a se deplasa prin trafic, deoarece nu putea conduce legal o mașină.

„Dintr-un cerc de 10 persoane el era cel mai entertainer. Era un vibe, era un suflet plin de bucurie, transmitea o stare bună. Te făcea să râzi. Îl cunosc foarte bine și nu cred că el și-ar fi dorit să se ajungă la așa ceva. Nu era o persoană conflictuală.

Locuia singur, avea o pisică pe care a găsit-o pe stradă și o lua mereu cu el și era pasionat de trotinete electrice deoarece nu mai avea permis. Nu mai avea drept de conducere, dar asta nu știu. Este un detaliu mult prea îndepărtat, nu mai știu exact ce a făcut de a rămas fără drept de conducere sau poate așa m-a mințit el pe mine că niciodată nu l-am întrebat ia arată-mi și mie permisul. Avea o mașină care era foarte stricată în spatele blocului. Mi-a spus că nu poate să conducă și de aceea își cumpără trotinete”, povestea Nicos într-un interviu pentru Wowbiz oferit joia trecută.

Ar putea să te intereseze și Cine este Americanu, motociclistul acuzat că ar fi provocat moartea tânărului pe trotinetă. L-a așteptat în intersecție și a aruncat cu casca după el

Avocatul motociclistului a venit cu noi detalii despre victimă

Avocatul a mai zis că bărbatul pe trotinetă ar mai fi avut probleme și cu alți șoferi după ce lovea oglinzile oamenilor. De asemenea, avocatul spune că acesta ar avea un certificat medico-legal și era recunoscut cu o serie de probleme medicale.

„O nebunie ce s-a întâmplat în ziua aia, un tip cu cazier, un tip care avea dosare pentru distrugere pentru că se plimba cu tricicleta și lovea oglinzile oamenilor. Așteptăm rezultatele de la IML săptămâna viitoare. Suspiciunile nu sunt de alcool, suspiciunile sunt mai grave. Chiar și așa, are un certificat medico-legal că ar avea afecțiuni medicale psihiatrice grave, cu schizofrenie”, a declarat avocatul Marius Iorga în exclusivitate pentru B365.ro.

Cum explică avocatul incidentul tragic de miercurea trecută

Mai mult, acesta a transmis că ar exista martori care l-au văzut pe Bafto că l-ar fi lovit pe motociclist și că tot evenimentul ar fi avut loc după ce instructorul moto ar fi încercat să îl oprească și să cheme poliția pentru că îl considera un pericol. Avocatul a mai transmis că inițial trotinetistul ar fi intrat în el după ce i-a reproșat că a ambalat motorul când a trecut pe lângă acesta.

Un comportament extrem de dubios, a intrat cu tricicleta aia fix în el, în motocicletă, reproșându-i că de ce a ambalat când a trecut pe lângă el. Sunt martori care l-au văzut că l-a lovit. El a vrut să îl oprească, era un pericol. Gestul lui că a aruncat cu casca a fost să îl oprească. N-a văzut că vine o mașină de pe contrasens și că el va cădea fix în mașina aia. O secundă îți schimbă viața”, a mai spus avocatul pentru b365.ro.

Pe acest subiect am mai scris și despre Motociclistul Americanu ar mai fi făcut o victimă. Un bărbat a rămas la un pas de a fi paralizat după primul accident, dar totuși n-ar fi fost vina lui

Nicos recunoaște că Bafto era o fire vulcanică, dar nu a auzit să fi făcut rău cuiva

Nicos, care a participat și la emisiunea Puterea Dragostei de la Kanal D, povestea despre Bafto în interviul de joi (vedeți întreg interviul la finalul articolului) că Bafto era o fire vulcanică, însă nu a auzit vreodată să facă rău cuiva.

Este un om sensibil și nu l-am văzut vreodată să facă vreun rău„, explica Nicos despre prietenul său.

Mai mult, acesta lua pisici de pe stradă și le creștea, în prezent având două feline în casă, spunând despre el că era „mai cumințel”.

Era o persoană destul de vulcanică, dar niciodată nu am auzit să facă vreun rău cuiva. În caz contrar poliția se sesiza. Era mai cumințel așa, se plimba cu trotinetă prin parc, stătea cu pisica pe afară. Îi plăcea să facă lumea să râdă„, a mai povestit vloggerul în interviul pentru Kanal D.

Bafto a sunat la 112 pentru a-și salva pisica blocată într-o mașină

De asemenea, vedeta a povestit și despre o întâmplare inedită. La un moment dat Bafto, pentru a salva una dintre pisicile sale blocată în motorul unei mașini a pus pe jar poliția, salvarea și pompierii, după cum povestește Nicos. Surprinzător este faptul că un cititor b365.ro ne-a atras atenția fix cu privire la aceste incident, care ar fi blocat strada Călțunași din Sectorul 4.

Ultima întâmplare, una dintre pisicile lui, că are două, una mare, una mică: În spatele blocului s-a blocat acea pisicuță într-un compartiment al motorului unei mașini. Și efectiv nu mai avea cum să se bage pe sub capota mașinii să ia acea pisică. Bafto nu a renunțat până nu a chemat poliția, salvarea, pompierii. A chemat pe toată lumea ca să își salveze pisica de acolo„, a mai povestit vloggerul.

Vezi aici și Ultimele secunde ale tânărului pe trotinetă, filmate de o cameră de bord. Motociclistul, instructor de conducere defensivă, a fost arestat preventiv | VIDEO

Ce spune avocatul despre procesul aflat în continuare pe rol cu biciclistul decedat pe Șoseaua Antiaeriană

Avocatul Marius Iorga a mai transmis că l-a asistat pe Laurențiu Trica Mitici la toate procesele sale, începând cu accidentul din 2014 de pe Șoseaua Antiaeriană când un biciclist în vârstă de 70 de ani i-a tăiat calea în timp ce se afla cu încă o altă persoană pe motocicletă.

De asemenea, acesta l-a asistat și în procesul în care a dat în judecată compania Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A., a Primăriei Sectorului 5. Motivul ar fi fost că l-ar fi concediat pe nedrept. Proces pe care l-a și câștigat, primind despăgubiri.

Acolo e tot o chestie, acolo e ucidere din culpă, dar acolo e o culpă comună stabilită. Era o chestie de viteză pe care așteptăm expertiza să ne-o spună. Dacă scade viteza sub 60 de kilometri pe oră înseamnă că el nu are nicio culpă în producția accidentului. Este un dosar pe rol, beneficiază de prezumpția de nevinovăție. E o culpă, se poate întâmpla. El era tot timpul în trafic„, a mai spus avocatul motociclistului.

Vedeți aici ce povestește Nicos despre prietenul său care a murit

Cookies