EXCLUSIV: Piedone vrea să intre în cursa pentru şefia Capitalei

de:
15 dec. 2011
0 Afișari
EXCLUSIV: Piedone vrea să intre în cursa pentru şefia Capitalei

Primarul Cristian Popescu Piedone a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că şi-a dat demisia din toate funcţiile de conducere ale Partidului Conservator (PC) şi că va rămâne un simplu membru al acestei formaţiuni politice pentru a nu-şi pierde mandatul de primar. Tot atunci, edilul a declarat că este dispus să colaboreze cu orice partid care va susţine financiar finalizarea proiectelor propuse pentru dezvoltarea Sectorului 4.

La o săptămână distanţă, Piedone a bătut palma cu şefii UNPR, în prezent fiind prim-vicepresedinte al Ligii Naţionale a Aleşilor Locali UNPR. În acest context politic, Piedone a anunţat că va candida la viitoarele alegeri locale sub sigla progresiştilor. Mai mult, acesta a precizat, în exclusivitate, pentru B365.ro că va intra şi în cursa pentru şefia Capitalei în 2016.

„La alegerile din 2012, candidez la Sectorul 4 şi voi susţine UNPR-ul. Trebuie să termin în mandatul următor tot ceea ce am promis bucureştenilor. În 2016 însă voi candida la Primăria Capitalei”, a declarat Piedone pentru B365.ro. Acesta a explicat că a decis să amâne cu patru ani momentul intrării în competiţie pentru fotoliul de primar general după ce s-a consultat cu cetăţenii Sectorului 4.

„Dacă era să candidez acum (n.r. – în 2012) la Capitală, cetăţenii din Sectorul 4 se simţeau trădaţi. Chiar am discutat cu ei şi mi-au spus că, întâi, trebuie să le fac tot ceea ce le-am promis şi apoi mă vor susţine ei la primăria generală. Dacă intram acum (n.r. – în 2012), mă amendau, nu mă mai votau şi pierdeam vreo 300.000 de voturi”, a motivat Piedone.

Piedone va coordona campania electorală a PDL-UNPR la alegerile de anul viitor, pe Bucureşti, a anunţat de curând Elena Udrea, fosta rivală a primarului de Sector. În primăvară, Piedone conducea, împreună cu liberalul Andrei Chiliman, campania de strângere de semnături „Apără Bucureştiul de Elena Udrea”.

Piedone vrea în Cartea Recordurilor

Edilul Sectorului 4 a mai declarat pentru B365.ro că intenţionează să intre în Cartea Recordurilor deoarece vrea să îi scoată la vot pe aproape toţi locuitorii din sector. „Îmi doresc să fac recordul prezenţei la vot şi să intru în Guiness Book. Nu mă interesează dacă mă votează lumea pe mine sau nu, dar cum ar fi să avem o prezenţă de 90% la vot în Sectorul 4? Pentru asta o să merg să stau de vorbă cu oamenii să le explic că, dacă nu merg la vot o să aleagă talibanii de partid în locul lor”, a comentat Piedone care a adăugat că nu-şi va face campanie electorală cu steguleţe, pliante şi găleţi goale, aceiaşi bani urmând să fie folosiţi pentru a planta copaci, eventual.

„Întrucât avem vot dintr-un singur tur, acest lucru îi avantajează pe primarii care sunt deja în scaun. Şi, dacă aş sugera ceva electoratului, ar fi să iasă la vot în număr cât mai mare şi să nu amendeze prin neprezentare pentru că una e să fii ales primar cu prezenţă de 60% la vot şi alta e să fii ales la o prezenţă de 20-30%. Ai o altă legitimitate”, a opinat Piedone.

Edilul Sectorului 4 consideră că viitorul primar general al Capitalei trebuie să fie un „om de notorietate” pentru bucureşteni. „Cetăţenii nu vor merge pe mingii noi. CV-ul lui trebuie să arate că este om de administraţie. Nu mai este loc de fata morgana”, a punctat Piedone.

Cookies