ȘTIRI

EXCLUSIV: Cel mai mare aqua park din ţară, aproape gata, lângă Bucureşti VEZI CUM ARATĂ ACUM

Citește și Am testat toboganele din cel mai mare aquapark din țară deschis ieri. Ce prețuri are parcul La Plaja

La începutul lunii aprilie a anului trecut, Magic World Developments, compania care controlează şi operează parcul de distracţii Divertiland, anunţa că va deschide, la 1 iulie 2011, cel mai mare parc de distracţii din Europa de Sud-Est. La finele lunii iunie a anului trecut, cu o zi înainte de data deschiderii parcului, compania a anunţat că inaugurarea acestei locaţii va fi amânată pentru vara lui 2012.

Odată cu creşterea mercurului în termometre, tot mai mulţi dintre bucureşteni aşteaptă, cu sufletul la gură, anunţul cu privire la data deschiderii noului parc de distracţii Divertiland. Însă, un răspuns concret în acest sens, din partea companiei, întârzie să apară. Nici sutele de fani de pe reţelele de socializare care solicită un termen exact cu privire la data finalizării lucrărilor la această nouă locaţie nu reuşesc să îi înduplece pe reprezentanţii investitorilor să furnizeze un răspuns. ”Divertiland Multi Entertainment Park îşi deschide primul amplasament turistic, Parcul Acvatic „La Plajă”, în vara 2012, în România, la intrarea în Bucureşti, la km 13, adiacent Autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, în zona comercială Militari”, anunţă oficialii Magic World Developments pe pagina de Facebook a water park-ului.

Pentru a elucida misterul şi pentru a afla care este stadiul lucrărilor la ”cea mai discretă investiţie” a momentului, reporterii B365.ro au fost la faţa locului. În prezent, o mare parte din echipamentele de distracţii au fost asamblate şi amplasate în incinta water park-ului, însă lucrările par a fi departe de termenul finalizării. Drumul care face legătura dintre parcul de distracţii şi Autostrada Bucureşti – Piteşti nu a fost asfaltat, iar toate utilajele pentru construcţii şi cantităţile mari de materiale de construcţie, prezente în incinta La Plaja Acua Park, indică faptul că va mai trece o bună perioadă de timp până când se va închide şantierul. Nici muncitorii nu ştiu când se va deschide prima etapă a parcului de distracţii din spatele Kika Militari.

Însă, pe pagina de Facebook, compania a anunţat deja că parcul acvatic în aer liber va fi deschis de luni până joi, între orele 9.00 – 21.00, şi de vineri până duminică, inclusiv, în intervalul orar 8.30 – 22.00.

Cum va arăta cel mai mare aqua park din România

Construit în etape, pe o suprafaţă de 35 hectare, la km 13 de Capitală, Divertiland va avea, la finalizarea lucrărilor, un parc acvatic în aer liber, un parc de distracţii în aer liber şi un centru de divertisment familial acoperit, precum şi un club wellness, cu centre dedicate activităţilor sportive şi spa.

La Plaja Acua Park, prima etapă a proiectului, va include 27 de tobogane, precum Boomerango, Multi-Lane Slide, Free Fall Slide, Super Bowl şi Speed Slide, special pregătite pentru amatorii de senzaţii tari. Vizitatorii se vor putea distra şi la piscina cu valuri, care produce, la fiecare 30 de secunde, valuri de diferite mărimi şi recreează atmosfera unei insule tropicale. Parcul va fi parcurs de un Râu Leneş, care îi va purta alene pe clienţii care se vor relaxa pe saltele, pe o distanţă de 1 km. Lazy River (n.red – Râul Leneş) va avea în centru şi o cetate a ploii, echipată ca un labirint al distracţiei pentru copii.

În water park vor fi peste 20 de cabane private pentru cei care vor să aibă parte de intimitate şi servicii extra: servire din partea personalului, mini-frigider, masă, scaune, prosoape, şezlonguri şi wi-fi. Plaja cu nisip, din parcul acvatic, ce se întinde pe o suprafaţă de 3.000 mp, va avea restaurante, snack baruri, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri şi terenuri de volei de plajă.

Parcul La Plaja se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 70.000 de mp, incluzând locurile de parcare, şi are o capacitate maximă de 7.000 de vizitatori zilnic.

Pentru a facilita accesul doritorilor la hiperparcul de distracţii, dezvoltatorii intenţionează să introducă, din 2013, o staţie de tren, Halta Sabarul, care să facă legătura între Gara de Nord şi Divertiland, dar şi să solicite  prelungirea unor linii de autobuze RATB, care să-i aducă pe vizitatori cât mai aproape de parc.

Până în prezent nu au fost furnizate informaţii cu privire la tarifele aplicate în incinta La Plaja Acua Park.

Un nou parc de distracţii în aer liber, în vestul Capitalei

Cea de-a doua etapă a proiectului, parcul de distracţii în aer liber Aventure Park, va fi inaugurată anul viitor, potrivit informaţiilor furnizate de companie pe pagina de Facebook. Aventure Park, ca şi rivalul său Terra Park, va fi structurat pe trei categorii în funcţie de publicul căruia i se adresează: atracţii majore pentru amatorii de senzaţii tari, atracţii de familie şi echipamente de distracţie pentru copii. Parcul va avea o capacitate totală de 551 de locuri.

Echipamentele de distracţii care vor fi disponibile în parc, conform hărţii disponibile pe pagina de Facebook a parcului, sunt: Dakarting, Tropical Storm, atracţie asemănătoare cu Toltec Pendula din Terra Park, Rhino’s Revenge, Tarantula Thrill, Liana Swing, Mosquito Bites, Jungle Freeze, Crocodile, Jumping Gazelles, Equator, Banana Boat, Tree Fall, echipament asemănător cu Willis Tower-ul celor de la Terra Park, rollercoaster-ul Hyena Hell, Centipede, Crazy Gorilla, Helly Junters, Crazy Coconuts, Africa Express, Tropical Zoo, Kid’s Bumpers, Expedition, Leopard Dance şi Flying Elephants, atracţie asemănătoare cu echipamentul ”La Capătul Lumii” din Terra Park.

În cea de-a treia fază a proiectului, în 2014, va fi deschis complexul Sports & Wellness Club, care va include un complex sportiv, un centru de relaxare şi spa, cu restaurant, creşă şi loc de joacă.

În 2015, când este prevăzută finalizarea ultimei etape a proiectului, va fi inaugurat Oasis Fun Center. Acest centru de divertiment familial acoperit va fi deschis pe tot parcursul anului şi va include un parc acvatic de interior şi de distracţii, dar şi cinema 3D, minigolf, biliard, bowling, climbing, karting, jocuri electronice, alpinism pe pereţi de căţărare, bungee-jumping sau roller-skating.

Compania Magic World Developments a fost înfiinţată de un grup de investitori greci, care finanţează şi dezvoltă proiecte imobiliare în diverse sectoare. Investitorii sunt re­prezentanţii unei familii de greci care a trăit în România în anii ‘40.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button