EXCLUSIV De ce sunt acum probleme cu apa caldă în București. Răspunsul Termoenergetica

15 iul. 2021
325 Afișari
EXCLUSIV De ce sunt acum probleme cu apa caldă în București. Răspunsul Termoenergetica
EXCLUSIV De ce sunt acum probleme cu apa caldă în București. Răspunsul Termoenergetica

De ce sunt acum probleme cu apa caldă în București. Termoenergetica a oferit un răspuns oficial în exclusivitate pentru B365.ro.

De ce sunt acum probleme cu apa caldă în București. B365.ro a vrut să afle de la Termoenergetica care sunt motivele pentru care bucureștenii nu pot face un duș normal, cu apă caldă.

De ce sunt acum probleme cu apa caldă în București

Întâi de toate, am vrut să aflăm de la Termoenergetica de ce termenul de execuție al lucrărilor se prelungește de la zi la zi, care sunt motivele pentru care locuitorii Bucureștiului sunt „amăgiți”.

B365.ro: Termenul de execuție al lucrărilor se prelungește de la zi la zi. De ce se întâmplă acest lucru?

Termoenergetica: Vă informăm că termenul unei lucrări este în primă fază un termen estimat în funcție de datele tehnice și informațiile inițiale transmise din dispecerate. Din cauza stării avansate de degradare a conductelor ce alcătuiesc sistemul centralizat de termoficare, de cele mai multe ori, realitatea din teren este alta, fiind constatate și alte operațiuni care se impun pentru remedierea situației. Astfel, apar situații neprevăzute care necesită efectuarea unor lucrări suplimentare de reparații, iar pe cale de consecință, termenul estimat inițial se poate prelungi.

Un alt exemplu în care termenele estimate inițial sunt prelungite este reprezentat de constatarea necesității înlocuirii unei porțiuni de conductă spartă, efectuarea sudurilor necesare și a tuturor operațiunilor implicite (golirea și aerisirea galeriei, manevrele de tăiere, înlocuire a porțiunilor de conductă, reumplerea instalației) și constatarea, la repornirea instalației, a unor alte fisuri ale conductei în imediata apropiere a zonei de țeavă proaspăt înlocuită. 

Recomandăm și: Bani de la Guvern pentru Primăria Capitalei. Soluție temporară pentru achitarea datoriilor pentru apă caldă și căldură

Distanța mare de la sursă la consumatorul final duc la alimentarea deficitară

Termoenergetica: Referitor la prelungirea termenelor afișate pentru funcționarea deficitară (alimentare DEFICITARĂ) a unor puncte termice, motivul este reprezentat de faptul că manevrele executate (în rețeaua de termoficare) pentru rezolvarea lucrărilor au ca o consecință directă faptul că unii consumatori devin capăt de rețea și nu pot fi arondați altor surse de alimentare. Este important de reamintit că una dintre cauzele principale ale disfuncționalităților care apar în procesul de furnizare a apei calde, pe lângă vechimea magistralelor și starea lor de degradare, este reprezentată de distanța mare de la sursă la consumatorul final. Sistemul centralizat de termoficare a fost proiectat iniţial cu şase CET-uri mari, însă două dintre acestea, respectiv CET Titan şi CET Pipera, au dispărut în urmă cu mult timp.

Recomandăm și: Avarie uriașă la rețeaua de apă caldă din București. Apa vine, dar e rece. Bonus: Cât plătim pentru apa caldă rece

B365.ro: Când vor fi remediate avariile?

Termoenergetica: Avariile reprezintă defecțiuni ale sistemului de termoficare cu caracter neprevăzut, care pot apărea în orice moment pe circuitul conductelor de termoficare. Echipele Companiei Municipale Termoenergetica sunt mobilizate non-stop pentru a le remedia, pe măsură ce acestea apar.

Termoenergetica spune cât timp vor mai continua lucrările

B365.ro: De ce aceste revizii și reparații se fac în luna iulie (luna lui Cuptor)?

Termoenergetica: Lucrările de revizii și reparații la instalațiile din sistemul centralizat de termoficare se execută cu precădere în sezonul de vară, după oprirea furnizarea agentului termic pentru încălzire către consumatori.

Acestea au fost demarate imediat după încheierea sezonului de încălzire și vor continua pe tot parcursul sezonului cald pentru a pregăti rețeaua pentru sezonul viitor de încălzire. Lucrările se efectuează gradual în toate sectoarele Municipiului București și sunt anunțate, atât prin postarea de afișe la scara fiecărui bloc afectat de desfășurarea lor, cât și centralizat, pe site-ul instituției – www.cmteb.ro – la secțiunea “Funcționarea sistemului de termoficare”, AICI.

Cookies